Skadesplagede Mount skal i aften bevise sit værd på sin gamle hjemmebane

For første gang siden sit skifte vender Mason Mount retur til Chelsea. Et lidt anderledes gensyn, for siden han forlod Chelsea, har man ikke set meget til den engelske midtbanespiller.

I sommer stod Mounts karriere ved lidt af en skillevej. Chelsea manglede penge og ville derfor gerne sende ham videre.

Det endte med, at han blev United-spiller. Hans tid i klubben har, stik imod forventningerne, der fulgte med prisskiltet på 60 millioner pund, ikke været en succes indtil videre. Det at gå gennem skader og gentagne setbacks, miste sin plads på holdkortet og flytte fra venner og familien i London virker til at have været en stor mundfuld for den 25-årige englænder. Sæsonen har været lidt af en “mareridtssæson” for ham, må man sige.

I morgen aften kommer han på besøg som gæst på sin gamle hjemmebane.

En svær tid

På de sociale medier havde flere fans såmænd joket om, at de havde glemt, at han spillede i Manchester United. Ifølge kilder i ESPN havde denne reaktion fra fansene taget hårdt på Mount. Derfor var det måske heller ikke en tilfældighed, at United offentliggjorde et billede af Mount på dagen, da han vendte tilbage i træningen igen.

Hans seneste skade, en lumsk muskelskade i læggen, havde holdt ham ude siden november. Det var reelt først i kampen mod Brentford, han fik sit rigtige comeback i United-trøjen.

Ivrig efter at bevise sit værd

Kilder i ESPN melder om, at han har været rigtig desperat for at komme godt ind på holdet. Selv mens han har været skadet, har han været flittig til at stoppe op foran træningsanlægget for at skrive autografer.

Han har endda ifølge kilder, som ESPN har været i kontakt med, indsamlet 20.000 pund til velgørenhed tidligere på sæsonen ved at bortauktionere en maskotoplevelse, inklusiv chancen for at gå med ham ind på banen inden en United-kamp.

Kilder beretter også om, at Erik ten Hag og staben er imponeret over Mounts stålsathed. Det er blevet fortalt, at han under sin skadespause bad om at blive en del af holdmøderne, som han ellers ikke var forpligtet til at deltage i, fordi han var skadet. Han deltog i møderne for at sikre, at han var opdateret med ten Hags instruktioner og spillestil, og så han kunne vende så nemt og hurtigt tilbage igen.

Et varmt eller koldt gensyn?

Siden skiftet nordpå til Manchester har han ikke rigtig udtalt sig til medierne. Det hænger måske godt sammen med hans manglende tilstedeværelse på banen, men snart bliver det måske tid for ham til at åbne op for den første tid i klubben og afskeden med Chelsea.

Det er ikke utænkeligt, at der i morgen ikke venter ham nogen varm modtagelse fra de Chelseas fans, der for bare tre år siden så ham løfte Champions League-trofæet. Det bliver spændende at se.

At han starter inde er heller ikke utænkeligt, med tanke på at han i lørdags gjorde sig flot bemærket og scorede sit første officielle United-mål. Det var hans første Premier League-mål siden december 2022, da han spillede for Chelsea. Får han chancen fra start i morgen, bliver det hans først startplads siden november.

Afskeden med Chelsea

Efter mange imponerende sæsoner i Chelsea, hvor han blev kåret til Player of the Year i 2021 og 2022, måtte Chelsea give slip på Mount. Samtidig var klubben i pengenød på grund af de mange investeringer i nye spillere, og med en ny ejer, der så nye veje, kom Mount hurtigt i overskud. Det var med andre ord en lidt “ufin” afsked, og nok ikke sådan, han ønskede at sige farvel til sin barndomsklub.

Det er fodbold, når det er allermest kynisk.

Eftersigende var Chelsea allerede i december meget bevidste om, at de ville sælge Mount. I begyndelsen af 2023 holdte han samtaler med både Kloop og Mikel Arteta, og sidstnævnte fortalte endda sine trænerkollegaer, at handlen var en “done deal”.

Mount nåede at optræde 195 gange og lavede 33 mål i løbet af sin Chelsea-karriere.

Forrige artikel

United er de næstbedste, når det kommer til at give de unge chancen

Næste artikel

Fletcher-tvillinger går i fars fodspor

ANNONCE