Spillerkarakterer: McTominay bedste mand

Der er ikke nogen, som er helt oppe at ringe rent karaktermæssigt i dagens opgør, men McTominay tager med sit mål og en fin arbejdsindsats den højeste karakter i vores karaktergivning her til aften fra kampen mod Arsenal.

På OldTrafford.dk giver vi i denne sæson spillerkarakterer efter følgende princip:

1 – Den rædderlige indsats, der ikke bød på noget nævneværdigt

2 – Den dårlige indsats, der næsten ikke kunne have gået værre

3 – Den ringe indsats, der bød på flere negative aktioner

4 – Den middelmådige indsats – Dog mere negativ end positiv

5 – Den middelmådige indsats

6 – Den middelmådige indsats – Dog mere positiv end negativ

7 – Den flotte indsats, der er mere end godkendt

8 – Den stærke indsats med flere rigtig gode aktioner 

9 – Den sublime indsats, der er tæt på at være perfekt. Som da Cristiano Ronaldo i sin debut i 2003 drev gæk med Bolton-forsvaret uden dog helt at have slutproduktet med.

10 – Den sensationelle og ikoniske indsats, der ikke kan sættes en finger på. Tænk Roy Keane mod Juventus i Torino i foråret 1999.

 

De Gea – 6 

Havde et par vigtige dobbeltredninger i slutningen af første halvleg, men havde ellers ikke det store at lave. Var relativt prisgivet på målet og blev måske en smule snydt af linjevogeterens flag. I hvert fald ser han ikke ud til at gå 100 procent efter skudet, men det er tivlsomt, om han ville have kunnet stille noget op over for Arsenals topscorer desuagtet. 

Young – 4 

Uniteds anfører leverer langt hen ad vejen det man kan forvente af ham. Der kommer intet rent offensivt længere fra den ellers tidligere kantspiller, og han har store problemer med at vide, hvad han skal gøre med bolden. Det går utroligt langsomt, når han skal afvikle spillet og har flere fejlafleveringer i dag, hvor en af dem er ved at blive vital. Han kompenserer i mange tilfælde for sin manglende fart ved at placere sig strategisk og gør det egentlig udemærket det meste af tiden. Men han har bare ikke niveauet længere. I aften var dog ikke hans værste præstation.  

Lindelöf – 5

Virker langsom i opspillet og har et par ret grælle fejlafleveringer, men fremstår ellers rimelig solid i sit defensive arbejde og pakker sammen med Maguire Aubameyang ned gennem det meste af kampen.  

Maguire – 6

Fornuftig præstation fra Uniteds rekordindkøb, som ser solid ud i midterforsvaret uden dog at være prangende i dag. Kom med frem ved en enkelt lejlighed, hvor han var tæt på at komme på måltavlen. 

Tuanzebe – 4

Det var ikke meget, der kom frem af banen fra Tuanzebe, som til gengæld så stærk ud rent defensivt. I hvert fald i første halvleg, hvor han totalt neutraliserede Pepe, men fejlen i anden halvleg, som førte til målet, må bare ikke ske og trækker gevaldigt ned i den samlede vurdering. Blev derudover rundet et par gange i anden halvleg af Pepe og ender derfor på karakteren 4. 

McTominay – 7 (Kampens spiller)

Endnu en stærk præstation af McTominay, der som altid viser vilje og gejst. Han er den United-spiller med flest tacklinger (4), næstflest skud (3) og så trækker han hele 5 frispark (flest af alle). Det fortæller noget om skottens engagement i kampen, og så scorer han selvfølgelig en perle af et mål, da han brager den op i krogen fra kanten af feltet. Bedste mand i dag. 

Pogba – 6

Pogba starter egentlig kampen fint med at tage masser af ansvar og være Uniteds referencepunkt i det opbyggende spil. Har også en fremragende aflevering i dybden til Rashford, som med lidt mere skarphed hos angriberen havde resulteret i en assist. Men han forsvinder bare, som så ofte for tiden, ud af kampen, som den skrider frem. Melder sig dog kortvarigt ind igen i en periode i anden halvleg med et par gode aktioner, heriblandt et forsøg snært forbi mål. Men man forventer bare så meget mere fra Pogba. 

James – 6

Der er så meget vilje og energi i den unge waliser, som helt sikkert tilfører United noget. Har også et par aktioner i dag, hvor han virkelig tager ansvar for det offensive spil. Der mangler dog lige det sidste slutprodukt i dag. 

Lingard (ud 73) – 5 

Man kan sådan set ikke klandre Lingard for hans indstilling. Men kan se, at han kæmper for det, men det er bare så begrænset, hvad han reelt set tilfører af værdi til Uniteds offensive spil. Han holder dog en usædvanligt høj afleveringssuccesrate i dag på 95 procent og er på den måde en sikker opspilsstation, men der kommer til gengæld stort set intet farligt fra ham og udskiftningen efter 73 minutter kom, efter min mening, en anelse for sent. 

Pereira (ud 73) – 6 

En af de bedre præstationer fra Pereira, som virkelig investerer noget og forsøger at tage ansvar. Tegner sig også for Uniteds første reelle mulighed i kampen, men igen mangler der bare slutprodukt fra brasilianeren, hvis han skal retfærdiggøre at optage en af de forreste pladser. En godkendt præstation dog fra Pereira, som var en af de bedre i dag. 

Rashford – 4 

Får en assist, og det skal han være glad for, da det mere er McTominays fortjeneste end Rashfords. Uniteds frontangriber har kun scoret ét mål i åbent spil i de seneste 18 kampe for United, og det er simpelthen bare ikke godt nok. Han leverer egentlig god fight og energi, men det er bare så tydeligt, at han mangler selvtillid og skarphed. Han lykkes ikke med sine individuelle aktioner, han søger ikke de rum, hvor han kan blive farlig, og han ser desuden ud til at mangle det sidste rent fysisk. Han virker træt og udkørt både fysisk og mentalt og af decideret positive aktioner i dag, tæller jeg kun assisten og hans udemærkede forsøg på frispark i kampens overtid. 

Indskiftere:

Fred (ind 73) – 5 

Kom ind og tog fint ansvar. Nåede på sine 17 minutter på banen at notere sig for 19 berøringer – det var kun 5 færre end Jesse Lingard havde på sine 73 minutter på banen. 

Greenwood (ind 73) – 4

Blev desværre ikke den redningsmand, man kunne have ønsket sig. Kom aldrig rigtigt til sin ret og nåede kun at røre bolden 9 gange i alt. Får dog sendt et skudforsøg afsted, men et yderst forkølet et af slagsen. Han fylder først 18 år i morgen og i dag var det tydeligere, end det har været de andre gange, han har optrådt. 

Se alle rejsetilbud til den nye sæson her
Priser fra kun 2.445,- inkl. fly, kamp og hotel.

Forrige artikel

United og Arsenal delte rovet

Næste artikel

Solskjær efter kampen: Vi skal være mere kyniske

ANNONCE