Swansea snuppede sejren

United var på jagt efter revanche, men præcis som i sæsonpremieren var heldet med Swansea, der endnu engang besejrede United med 2-1.

Der var lagt op til revanche i dag på Liberty Stadium i Swansea, efter Michael Laudrups tidligere mandskab i premieren tilbage i august vandt på Old Trafford. Siden da er der sket meget, og United var derfor på jagt efter tre point i dag i Wales.

Swansea har solgt topscorer Wilfried Bony til City og generelt været lidt nede rent pointmæssigt. Samtidig har United været noget svingende på udebane i denne sæson, så der var lagt op til et spændende opgør.

Spændende blev det da også, men der blev ikke revanche til van Gaal og co. Hjemmeholdet snuppede lidt heldigt alle tre point i dagens kamp, selv om United i lange perioder sad tungt på spillet.

Fremragende mål af Herrera

Kampen startede med to hold, der gerne ville styre spillet og gerne ville frem og skabe chancer. United havde en diamant på midten med Blind, Herrera, Fellaini og Di Maria, mens Rooney og van Persie var helt i front. Unge Paddy McNair var højreback, men blev taget ud i pausen efter en svag defensiv præstation, men flere positive offensive aktioner.

Hjemmeholdet var centimeter fra at komme foran efter få minutters spil, men Ander Herrera fik reddet på stregen da Gomis kraftfuldt steg til vejrs efter et hjørnespark. Den nye målteknologi viste, at det var ganske få centimeter der var på Uniteds side.

Efter 28 minutters spil kom United planmæssigt foran ved Ander Herrera, der flot sparkede bolden ind langs jorden ved fjerneste stolpe. Men det bedste ved målet var hele opspillet. Luke Shaw gik fremragende med frem, Angel Di Maria spillede fint videre og Herrera sendte kuglen i nettet.

Men den føring holdt desværre kun et par minutter. Så sov Luke Shaw i defensiven, og koreanske Ki Sung-Yeung kom forrest og udlignede. Det var ikke første og hellere ikke sidste gang i dagens kamp, at Luke Shaw ikke var helt vågen i eget felt. Noget der var tæt på at koste kort efter pausen, og som medførte en skideballe fra Daley Blind.

Skuffende nederlag – positivt spil

I anden halvleg satte United sig mere og mere på begivenhederne, men fik ikke skabt de helt store målchancer. Bedst som man sad og ventede på hvornår det store pres skulle kaste et mål af sig, fik Swansea noget ufortjent scoret til 2-1. Jonjo Shelvey sendte et langskud afsted, Gomis snittede den på vejen og de Gea i målet kunne intet stille op.

Det var et hårdt slag for van Gaals tropper, der ellers sad på det hele. Indskiftede Ashley Young gjorde det glimrende og havde flere gode aktioner, men skarpheden var der ikke i feltet i dag.

0 point var ikke helt fortjent, og det var et hårdt slag for United i kampen om en billet til næste sæsons Champions League. Arsenal vandt i dag, mens Southampton og Spurs først spiller senere på weekenden. Det er tæt i kampen om de eftertragtede billetter.

Positivt er det dog, hvis man kan snakke om noget positivt i dag, at United spillede med lidt mere tempo i dag i spillet. Der var lidt mere offensivt fra de røde djævle, men der er stadig brug for at give den et gear eller to mere.

Næste opgør er om en uge hjemme på Old Trafford mod Sunderland.