Tallene bag Solskjærs tid som United-manager

Ole Gunnar Solskjær er fra dags dato fortid i Manchester United, og det giver anledning til at tage et tilbageblik på nordmandens tid i – hvad der nok for ham var – drømmejobbet.

Næsten tre år – 1068 dage for at være helt nøjagtig – blev det til for Ole Gunnar Solskjær som Manchester United manager. 99 dage som caretaker efter fyringen af Mourinho i december 2018 og dernæst 969 som manager efter den permanente ansættelse i slutningen af marts 2019.

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

Vi har forsøgt at gøre tallene bag nordmandens periode som manager for De Røde Djævle op her under.

Kampe

Solskjær stod samlet set i spidsen for Manchester United i 168 kampe, hvoraf han vandt 92, spillede 35 uafgjort og tabte 41. Han ender altså med en sejrsprocent på 54,76%. En procentdel, der placerer ham bag Sir Alex Ferguson (59,67%) og José Mourinho (58,33%), men til gengæld bedre end både David Moyes og Louis Van Gaal, som begge vandt lige godt 53% af deres kampe.

United-managere rangeret efter sejrsprocent

Sir Alex Ferguson: 59,67%
José Mourinho: 58,33%
Ole Gunnar Solskjær 54,76%
David Moyes: 52,94%
Louis van Gaal: 52,43%

Interessant er det også at skille Solskjærs tid som caretake og permanent manager ad. I 19 kampe som caretaker præsterede Solskjær at trække sig sejrrigt fra 14, spille tre uafgjorte og tabe to, hvilket giver et pointgennemsnit ppr kamp på hele 2,32. Ikke overraskende, da Solskjær og co, som mange af os nok husker, nærmest kunne gå på vandet i perioden efter hans midlertidige ansættelse. Mere jordnære blev præstationerne dog efter den permanente ansættelse, hvor pointgennemsnittet efter nederlaget til Watford i går ender på 1,79.

Største sejr

11 gange formåede Solskjær United hold at score fem eller flere mål i samme kamp. Det er ni flere end, hvad Moyes, Van Gaal og Mourinho præsterede tilsammen. 

Den største sejr under Solskjær faldt dog 2. februar i år, hvor man på hjemmebane udklasserede Southampton med historiske 9-0.

Største nederlag

To kampe må dele prisen i denne forbindelse, da man under Solskjærs ledelse ved to lejligheder har formået at tabe med fem mål – begge gange foran et fyldt Old Trafford. Første gang, da man sidste sæson lod sig ydmyge 1-6 mod Tottenham, og anden gang i indeværende sæson, da man tabte 0-5 mod Liverpool. Lad os ikke dvæle alt for længe ved nogle af de to opgør.

Solskjærs bedrifter som United-manager

En af de ting, som Solskjær-æraen desværre også vil blive husket for, er holdets ærgerlige tendens til ikke at præstere i de mest betydningsfulde kampe, hvilket har resulteret i tre år uden mesterskaber under Solskjærs ledelse.

Det har dog været tæt på ved flere lejligheder. Isærdeleshed, da man sidste sæson nåede finalen i Europa League, men måtte se sig slået af Villareal efter en dramatisk straffesparkskonkurrence.

Derudover er man to gange nået til semifinalen i EFL-cuppen og en enkelt gang i FA-cuppen.

Udover finalepladsen i Europa League sidste sæson, har præstationerne i europa rakt til en kvartfinale i Champions League efter – den aften i Paris – og en semifinaleplads i Europa League.

Slutteligt bør det også nævnes, at United under Solskjær slog Arsenals rekord for flest udebanekampe i streg uden nederlag. 29 ubesejrede kamp på fremmed græs i streg blev det til, inden Leicester i denne sæson fik gjort en ende på den ellers imponerende statistik. 

 

BOG: Peter Schmeichel har udgivet ny selvbiografi. Køb den via Saxo.com og støt samtidig OldTrafford.dk 

TRØJE: Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

OPLEVELSE: Skal du opleve Ronaldo, Sancho og resten af stjernerne på Old Trafford i den nye sæson? Læs vores guide til kampbilletter her

 
Forrige artikel

Blog: En hyldest til Solskjær

Næste artikel

Solskjær siger farvel: Den her klub betyder alt for mig

ANNONCE