Talsmand for United: Kommerciel succes er ikke førsteprioritet

Manchester-korrespondent Rob Dawson beretter for ESPN at en anonym talsmand for Manchester United har forsøgt at berolige frustrerede fans ved at understrege at klubbens førsteprioritet er spillet på banen.

Efter en tam indsats i nederlaget til West Ham søndag eftermiddag er internettet igen i flammer over Manchester Uniteds nuværende forfatning. En repræsentant for klubben har tilsyneladende forsøgt at dæmpe urolighederne på et nyligt fanforum i Manchester. Ifølge den endnu ikke navngivne talsmand er klubben på vej i rette retning:

”Alle i klubben, fra ejerne og hele vejen ned igennem hierarkiet, er fokuserede på at kæmpe med om trofæer på det højeste niveau. For at nå dertil har vi investeret kraftigt i spillertruppen og vil blive ved med det fremover. Samtidig er den mængde af talent som bryder igennem fra akademiet i øjeblikket et produkt af forøget investering i dette område gennem de seneste fem år.”

Talsmanden bevæger sig over i mere kontroversielt territorie idet han påpeger at kommerciel succes ikke er klubbens førsteprioritet:

”Det er vigtigt at notere sig, at selvom klubbens succesfulde kommercielle operation hjælper med disse typer investeringer [akademiet og transfers, red.], er førsteprioritet at opnå succes på banen. Lige så vel er det værd at notere, at vi ikke kigger på og køber spillere baseret på deres kommercielle værdi.”

At klubben vægter sportslig succes over kommerciel og økonomisk succes er en påstand mange United-fans ikke blot vil tage for gode varer fordi en talsmand siger det. Kritikken af netop dette aspekt har været rettet mod klubbens ledelse i årevis. Glazer-familien får stadig sin del af skylden, men i disse år er det ofte den administrative ledelses ansigt udadtil, Chief Executive Ed Woodward, som fansenes kritik rettes mod.

Netop Woodward er gentagende gange blevet anklaget for ikke at være den rette mand til at lede klubbens sportslige ambitioner. Ifølge Rob Dawson har United ledt efter den rette mand, en såkaldt technical director, i over et år. Selvom den rette mand til jobbet ikke er troppet op på dørtrinnet, er klubben, ifølge den anonyme talsmand, stadig åbne for at ændre strukturen i den sportslige ledelse:

”Vi undersøger løbende potentialet for at udvikle vores sportslige struktur. Meget af spekulationen omkring denne type rolle [teknisk direktør/sportsdirektør, red.] fokuserer udelukkende på rekruttering.”

I samme ombæring nævner han dog at man indenfor klubbens fire vægge er godt tilfreds med rekrutteringssystemet og sommerens transfers, og desuden at den administrative ledelse ikke har indflydelse på rekruttering:

”Vi har materielt udvidet vores rekrutteringsdepartement de seneste par år, og vi mener det fungerer på en effektiv og produktiv måde. Mange af de ansatte i disse roller har været i klubben i over ti år. Rekrutteringsforslag- og beslutninger arbejdes der på i dette departement og af manageren og hans stab – ikke af klubbens øverste ledelse. Vi mener spillerne der blev købt denne sommer understreger at denne tilgang er den rette, og enhver fremtidig transfer vil understøtte denne proces.”

Om man tror på denne talsmands udtalelser på klubbens vegne, eller om de klinger hult, må være op til den enkelte United-fan at vurdere. Hvad man i al fald kan undre sig over er at ledelsen føler det nødvendigt at forsvare klubbens projekt til et event bag lukkede døre, og med en talsmand hvis identitet endnu ikke er kendt for den almene fan.

I skrivende stund har klubbens officielle kanaler på internettet intet meldt om denne begivenhed.

Se alle rejsetilbud til den nye sæson her
Priser fra kun 2.445,- inkl. fly, kamp og hotel.

Forrige artikel

Troværdig journalist: Greenwood tæt på femårig aftale med United

Næste artikel

Times: United snakker kontrakt med Pogba

ANNONCE