Tamme mestre ydmyget af City

Manchester-derbyet fik en soleklar vinder, da Manchester United aldrig fandt spillet på Etihad.

De to Manchester-giganter tørnede for første gang i indeværende sæson sammen, og det var den blå del, der agerede værter.

Manchester City kom bedst ud ad starthullerne, og fik lagt et pres på gæsterne. Presset udmøntede sig i en scoring efter 16 minutters spil, da det lykkedes dem at spille sig flot igennem.

Samir Nasri fandt Aleksandar Kolarov i et overlap, der udpegede Sergio Agüero i feltet. Angriberen drejede den ind til 1-0.

Kort efter var Samir Nasri tæt på at gøre skaden større for Manchester United, da han hakkede den tæt over.

Efter en halv times spil havde udeholdet fortsat ikke bidt fra sig offensivt, og hjemmeholdet virkede i kontrol. Derfor var der heller ikke meget at sige til, at de kom yderligere i front.

Alvaro Negredo kom højest på et hjørnespark lige inden pausen, og på bageste stolpe stod Yaya Toure fuldstændig umarkeret og kunne let skubbe den det sidste stykke ind til en pauseføring på 2-0.

Der var rigeligt at snakke om i pausen for David Moyes og hans drenge, men hvad end de fik diskuteret i omklædningsrummet, så skulle det ikke tage længe for Manchester City at sætte endnu et par søm i kisten.

På anden halvlegs første fem minutter øgede først Sergio Agüero og dernæst Jesus Navas til 4-0.

Manchester United var fuldstændig lammet, og virkede rådvilde i ansigterne, der ikke overraskende var vendt nedad i ren skam.

City holdt lidt igen efter 4-0, og gav United mulighed for at presse længere op på banen. Det blev til sporadiske forsøg fra blandt andre Danny Welbeck og Marouane Fellaini, men ingen reducering efter en times spil.

Wayne Rooney scorede et sublimt frisparksmål med fem minutter igen, men det blev kun et lille plaster på såret.

Ydmygelsen var en realitet ved sidste fløjt, hvilket måltavlen på 4-1 afbillede. United har dog ikke tid til at skamme sig for meget, da Liverpool og Luis Suarez venter på onsdag i ligacuppen.