U18: Chelsea var overlegne

Der var klasseforskel i gårsdagens opgør mellem United og Chelsea i FA Youth Cuppen.

Meget er blevet sagt og skrevet om Uniteds akademi i de seneste måneder. En stime på ti kampe i træk i ligaen uden sejr har ikke just gjort tingene nemmere for Paul McGuinness og co omkring u18-holdet.

I går skulle United så måle sig mod et af de bedste hold på u18-niveau i øjeblikket. Chelsea er ganske enkelt suveræne, og har i flere sæsoner været stærkt dominerende på dette niveau.

Flere af Chelsea-spillerne har allerede spillet en del u21-fodbold, deres u18-hold har scoret hele 70 mål i 20 kampe og har med både fysik og teknik været klasser bedre end de fleste andre hold.

Det kom også til udtryk i går aftes, da gæsterne kunne rejse hjem til London med en sejr på hele 1-5 i FA Youth Cuppen. Chelsea var ganske enkelt bare bedre på alle områder end United, der ikke formåede at udfordre gæsterne.

Chelsea bruger omkring syv millioner pund årligt på deres akademi, mens United blot bruger halvdelen. City er på dette niveau også i toppen rent økonomisk, og bruger hele 12 millioner pund årligt på at få akademiet til at køre rundt.

Banens bedste i går var gæsternes Jay Dasilva, som blev hentet til Chelsea fra Luton for nogle år siden. Uniteds bedste mand var keeper Oliver Byrne, der hev en håndfuld fantastiske redninger frem undervejs, men kunne intet stille op ved Chelsea-scoringerne. Uniteds mål blev sat ind i anden halvleg af Charlie Scott.

Med både Louis van Gaal, Ryan Giggs, Sir Bobby Charlton og David Gill på tribunerne i går, kan man håbe, det har fået øjnene op for klubbens kvaler på dette niveau. Selv om man ikke skal hænge sig for meget i gårsdagens resultat, for det var nærmest ventet, da Chelsea er ustoppelige pt.

UNITED: Oliver Byrne; Tyrell Warren, Timothy Fosu-Mensah, Ro-Shaun Williams, Joe Riley; Charlie Scott, Callum Whelan, Zachary Dearnley (56′ Indy Boonen), Callum Gribbin (85′ Angel Gomes), Tosin Kehinde; Marcus Rashford.

Reserver: Illias Moutha-Sebtaoui, Jimmy Dunne, Jake Kenyon.

Køb nu din billet – Der er kun få billetter til det store supportertræf den 7. februar i København tilbage. Få sikret sin plads inden der er udsolgt.

Supportertræf med Mads Timm den 7. februar

Forrige artikel

Optakt: Manchester United - Southampton

Næste artikel

Startopstillingen mod Southampton - Januzaj på bænken

ANNONCE