U18: Skuffende exit i FA Youth Cuppen

Der var store forventninger til årets kuld talenter, men det blev en skuffende aften på Old Trafford for Kieran McKennas tropper.

United har stolte traditioner i FA Youth Cuppen. Hele ti gange har United vundet trofæet, hvilket er rekord i England. Turneringen regnes for at være en af de mest prestigefyldte på u18-niveau, hvor Chelsea har domineret de seneste år, med tre titler i træk.

I dag åbnede United så jagten på succes, og det skulle gå ud over Southampton på Old Trafford. United vandt senest turneringen i 2011, hvor holdet talte nuværende profiler som Pogba og Lingard. I dag hedder de største talenter Angel Gomes og Tyrell Warren.

United åbnede opgøret bedst, men havde alligevel svært ved for alvor at bryde igennem gæsternes defensiv. Meget af Uniteds opspil kom fra venstrekanten, hvor specielt den omskolede back Jake Kenyon var fremragende i de offensive aktioner.

Men på trods af en kæmpe chance til Gomes, et hovedstød på træværket af Lee O’Connor og flere andre gode muligheder til både United og Soton, stod det fortsat 0-0 ved pausen.

På tribunerne sad prominente navne som Jose Mourinho, Sir Bobby Charlton, Nicky Butt og nuværende spillere som Michael Carrick, Ashley Young og Marcus Rashford havde også valgt at se morgendagens stjerner i aktion på den helt store scene.

Kort inde i anden halvleg kom sommerens indkøb fra Feyenoord så på banen, og Tahith Chong skulle ikke bruge lang tid før han markerede sig. Ti minutter senere havde hollænderen med den ekstravagante hårpragt banket kuglen i nettet til 1-0.

Et indlæg fra Jake Kenyon tog Chong fornemt til sig, vendte rundt i feltet, og sendte bolden op i nettaget. Sikke en debut på Old Trafford for den unge hollænder, der gjorde et stærkt indtryk i den tid han fik på banen. Han bidrog med masser, og United gik generelt et gear op offensivt da Chong kom på banen.

Herefter virkede det som en formsag for United at køre sejren hjem, og det så da også ud til, at United ville gå videre til 4.runde og et møde med enten Wigan eller Exeter.

Men så slog gæsterne fra Southampton pludselig til. Hidtil havde de virket uden idéer i offensiven, men indenfor tre minutter scorede Southampton to fremragende mål fra distancen, og opgøret var vendt fuldstændig på hovedet.

Og på trods af hårdt pres og flere chancer til United, blev det ikke til en udligning for Kieran McKennas unge talenter. Skuffelsen var enorm, for der var så store forventninger til mandskabet forud for aftenens opgør mod Soton.

Skuffende af United, men trods alt kan man trøste sig ved, at tidligere United-hold også har måtte forlade FA Youth Cuppen tidligt, og alligevel produceret store spillere til førsteholdet. Så der er fortsat håb for de unge knægte, på trods af aftenens skuffelse.

UNITED: Illias Moutha-Sebtaoui; George Tanner, Lee O’Connor, Tyrell Warren, Jake Kenyon (90′ Nishan Burkart); Callum Whelan, Ethan Hamilton, Angel Gomes; Callum Gribbin (77′ Indy Boonen), Darren Buffonge (55′ Tahith Chong), Joshua Bohui.

Reserver: Axel Fojticek & Max Dunne.

Køb Manchester Uniteds nye trøjer her

Rejseguide: Få hjælp til at rejse til Old Trafford her

Forrige artikel

Jones forsvarer Fellaini

Næste artikel

Optakt: Crystal Palace away

ANNONCE