U18: United ude af Youth Cuppen

Manchester Uniteds u18-talenter tabte her til aften med 3-1 på White Hart Lane, og er ude af årets FA Youth Cup.

Uniteds u18-mandskab har været inde i en god stime de seneste uger, hvor det er blevet til syv sejre og en uafgjort i de seneste otte kampe. Samtidig har man blot sluppet tre mål ind i denne periode.

Det unge mandskab, hvor hele syv af de 11 startende spillere vil være tilgængelige næste sæson også, var dog ikke spået de store chancer i årets Youth Cup. Manglen på en reel angriber har været tydeligt i mange kampe, ligesom der har manglet lidt koncentration til tider.

Til dagens kamp havde træner Paul McGuinness fået offensive kort som Jordan Thompson og Ruari Croskery tilbage, ligesom profilen Demetri Mitchell også var tilbage efter en skadespause på mere end fire måneder. Alle tre startede dog på bænken i dag på White Hart Lane.

United havde på vejen frem mod 5.runde i FA Youth Cuppen besejret Bury med 1-0 og Hull med 3-0 på Old Trafford. I dag galdt det så Spurs, hvor vinderen ville få fornøjelsen af Nottingham Forest i kvartfinalen.

Spurs for stærke

Hjemmeholdet startede bedst og havde bolden mest i første del af kampen, og kom da også foran efter et hjørnespark. Herefter kom United bedre med og satte sig på tingene. Blot fem minutter efter havde Marcus Rashford udlignet til 1-1, da han sendte et frispark fra cirka 30 meter i kassen.

1-1 ved pausen, i en lige og ganske god kamp. Uniteds midtbane med Fosu-Mensah og Redmond havde ikke sat sig på tingene som tidligere set i sæsonen. Til gengæld gik de to backs Reid i højre og Borthwick-Jackson på venstresiden fremragende med frem i offensiven.

I anden halvleg fortsatte spillet med at bølge frem og tilbage. Begge hold havde gode perioder, hvor der blev skabt gode muligheder for scoring. United havde bolden i nettet, men det blev korrekt annuleret for offside.

Hjemmeholdet viste sig skarpe på omstillinger, og to gange i løbet af få minutter udnyttede de dette til at bringe sig på 3-1. Første gang var under et minut efter Uniteds annulerede scoring, mens det andet kom efter et boldtab fra Rashford ved Tottenhams felt, hvorefter Spurs fangede Borthwick-Jackson ude af position, og sendte en kontra afsted.

Tyler Reid var tæt på at få scoret, efter et fantastisk løb fra eget felt, men havde ikke heldet med sig. United satte undervejs topscorer Demetri Mitchell ind, men fik ikke presset Spurs for alvor i de sidste minutter.

Dermed er United ude af årets FA Youth Cup, og kan dermed koncentrere sig om ligaen, hvor Everton gæster Carrington i weekenden. Et godt organiseret og effektivt Tottenham-hold var dog for stærke i dag, og går fortjent videre.

Ros skal der dog gives til holdet, hvor der uden tvivl vil være et par stykker som har fanget Louis van Gaals interesse. Måske vi allerede vil se et par af talenterne på sommerens pre-season tour?

United: Dean Henderson; Tyler Reid, Axel Tuanzebe (cpt), Ro-Shaun Williams, Cameron Borthwick-Jackson; Timothy Fosu-Mensah, Devonte Redmond; Joe Riley, Zak Dearnley (71′ Demetri Mitchell), Callum Gribbin; Marcus Rashford.

Reserver: George Dorrington, Charlie Scott, Ruari Croskery, Jordan Thompson.