U18: Vigtig sejr over Crystal Palace

United kom tilbage på sporet, og vandt i dag 2-1 ude mod Crystal Palace.

United tabte skuffende til Everton i midtugen. Derfor skulle der helst tre point på kontoen i dagens udekamp i London mod Crystal Palace, for at Paul McGuinness’ tropper stadig skulle være godt med i toppen af puljen.

Det startede glimrende for United, der allerede efter et lille kvarters spil kom foran. Et hjørnespark blev forlænget i det forreste område, og cypriotiske Nicholas Ioannou kunne heade bolden i kassen. Generelt sad United på opgøret, mens Palace-spillerne flere gange kom noget for sent ind i tacklingerne.

Men efter en god halv times spil kunne hjemmeholdet, noget ufortjent, udligne til 1-1. Patrick McNair tabte bolden foran eget felt, og Crystal Palace kunne enkelt bringe balance i regnskabet. Der blev ikke scoret mere i første halvleg, på trods af flere gode muligheder til specielt Sam Byrne og James Wilson.

Gollini redder straffe

United fortsatte anden halvleg, hvor man slap i første halvleg. Der blev skabt et par gode muligheder, uden den ellers formstærke Sam Byrne dog fik sendt bolden i nettet. Ti minutter inde i anden halvleg fik United så den største chance af dem alle, men topscorer James Wilson brændte fra straffesparkspletten.

Størstedelen af anden halvleg var det med United i dominans med klart mest boldbesiddelse. Desværre havde hverken Mats Dæhli eller Andreas Pereira en god dag, og begge var i store perioder ret anonyme i kampen.

Belgieren var dog involveret i Uniteds sejrsmål, da hans frispark på klodset vis kun blev parreret af Palace-keeperen, og en af sæsonens bedste spillere, Ben Pearson, var først over riposten og sendte bolden i nettet.

Ti minutter før tid var det så Crystal Palace der fik chancen fra straffesparkspletten. Men Pierluigi Gollini diskede op med en glimrende redning, og sørgede for United kunne rejse retur til Manchester med alle tre point.

Stærk kamp i dag af Gollini, der havde en række fine redninger. Samtidig var forsvaret og den centrale midtbane endnu engang solide. Desværre havde Wilson og Byrne ikke helt samme træfsikkerhed i støvlerne, som tidligere på sæsonen.

Næste opgave er om en uge, hvor turen går til Reading. Med dagens sejr, rykkede United forbi Southampton op på 2.pladsen, et point efter førerholdet Fulham, der dog har spillet en kamp mindre.

Crystal Palace u18 1 – 2 United u18

Pierluigi Gollini
Donald Love – Patrick McNair – Nicholas Ioannou – Callum Evans
Andreas Pereira – Liam Grimshaw – Ben Pearson – Mats Dæhli
Sam Byrne – James Wilson

Bænken:
Jonny Sutherland, Jack Barmby, Jack Rudge, Ashley Fletcher, Matthew Willock.

Målscorere:
9′ 0-1 Nicholas Ioannou.
28′ 1-1 Reece Allesani.
73′ 1-2 Ben Pearson.