U23: Chong viser sig frem i 4-1 sejr over Boro

Manchester United U23 vandt ude mod Middlesbrough. Grundlagt af et fantastisk frisparksmål af Arnau Puigmal og en stærk præstation af Tahith Chong.

I Premier League 2 forsøger Uniteds U23-mandskab at holde trit med West Ham førstepladsen. West Ham er ubesejrede i ligaen og har kun tabt point én gang hele sæsonen. Det var mod netop United hvor det blev til 2-2 i Manchester.

West Ham vandt senest søndag eftermiddag mod Swansea, så da United i går aftes tog til Riverside Stadium i Middlesbrough var presset på dem til at holde snor i The Hammers.

Det var et United-mandskab der i går rejste til østkysten uden mange af dets store profiler. Angel Gomes fik en mindre skade i den seneste kamp. Mason Greenwood, James Garner, Brandon Williams var ikke udtaget, sandsynligvis fordi de kan komme i aktion i førsteholdets Europa League-opgør mod FK Partizan torsdag aften.

Manchester United skulle i Middlesbrough på papiret få fin modstand. Boro var inden kampen på en fjerdeplads i Premier League 2 og ubesejrede i 3 kampe.

Kampens indledning var præget af chancer til begge hold. Matej Kovar i Manchester-målet lavede en fænomenal redning af et afrettet skud i det 9. minut.

I det 17. minut vandt Tahith Chong et frispark godt 22 meter fra mål. Uniteds spanske midtbanespiller Arnau Puigmal var manden over bolden, og han sparkede den på fremragende vis i målets venstre hjørne via undersiden af overliggeren. Frisparket mindede om Rashfords mod Chelsea forleden. Dette var ikke helt lige så langt væk fra mål, men måden bolden dykkede på og den power der var i sparket var næsten lige så flot.

Blot tre minutter efter Puigmals mål kom United i problemer. Boro havde overordnet set været det bedre hold i de første 20 minutter, og de fik deres belønning da Teden Mengi nedlagde en Middlesbrough-spiller i straffesparksfeltet.

Boros kaptajn Ben Liddle tog sparket, men Matej Kovar gættede rigtigt i målet og holdt dermed Uniteds føring intakt. Kovar var i flere omgange manden der sikrede at United ikke havde lukket mål ind i første halvleg. Endnu en stærk kamp af den tjekkiske målmand der har gang i en flot sæson.

Kort inden halvlegsfløjtet kom United på 2-0. Puigmal – der inden kampen ikke havde scoret i denne sæson – var på pletten igen, denne gang med en simpel indersideafslutning i boksen efter et flot oplæg af Chong.

United startede anden halvleg bedre. Særligt Tahith Chong i venstresiden voldte modstanderen problemer med sine løb. Men det var Boro der fik det næste mål i kampen i det 75. minut med et simpelt indlæg og en sikker afslutning i boksen.

Det tegnede til at blive nogle nervøse sidste 15 minutter for United, men indskiftningen af rekordtransferen Hannibal Mejbri gjorde straks udslag. Sekunder efter han kom på havde han en afslutning blokeret, og få minutter efter leverede han en drømmeaflevering til Chong i venstresiden. Chongs skud gik via en afretning i nettet og United havde dermed pusterum igen.

Fem minutter senere kunne Chong krone en god præstation med endnu et mål og definitivt lukke kampen. Ethan Lairds indlæg fra højresiden blev ikke clearet ordentligt og Chong reagerede hurtigst med en instinktiv afslutning.

Kampen endte 4-1 til United, et resultat der lyder en tand mere overbevisende end det var, men stadig en fin præstation. Tahith Chong viste sig frem fra sin bedste side og har givet Ole Gunnar Solskjær lidt at tænke over.