Uafgjort i Anderlecht

Europa League skal vindes, hvis United vil være sikre på Champions League næste sæson. Her til aften mødte de belgiske Anderlecht i kvartfinalen.

Valencia var tilbage i startopstillingen, efter en kortere pause, og udover ham var eneste overraskelse, at Darmian startede inde som venstre back, og at Carrick, dagens anfører, startede på midten.

Hjemmeholdet Anderlecht var mest boldbesiddende i det første kvarter, men ingen af holdende kom til de store chancer. Pogba forsøgte flere gange at aflevere i dybden til Lingard og Rashford, men der manglede kvalitet.

Efter 17 minutter blev et indlæg smidt ind i Anderlechts felt, hvor Zlatan selvfølgelig befandt sig. Hans afslutning sad lige på målmanden, og Lingard fulgte op med at ramme stolpen.

Det gav United blod på tanden, og frem mod det 30. minut var de dominerende i både spil og chancer, og gav kun Anderlecht muligheder på omstillinger.

I 36. minut fik de udbytte af deres spilovertag. Lingard lagde bolden ind til Rashford, der sparkede direkte på målmanden. Heldigvis stod Mkhitaryan rigtigt placeret, og fra en spids vinkel fik han flot bolden i mål. 1-0 til United.

Anderlecht blev ikke tilladt nogle chancer frem mod pausen, og United forlod derfor banen med en 1-0 føring.

De første fem minutter af 2. halvleg var Anderlecht bedst. Alligevel var det Mkhitaryan, der kom frem til halvlegens første store chance, men desværre sneg bolden sig forbi stolpen.

United forsatte med at være boldbesiddende, og Anderlecht blev forsat holdt fra chancer. Derfor afsluttede de primært udenfor feltet, og de bolde havde Romero fint styr på.

Efter 72 minutter blev en Anderlecht spiller revet omkuld i feltet. På trods af store protester fra spillerene, blev der ikke fløjtet for straffespark, og i den langsomme gengivelse så det ud til, at dommeren traf den rigtige beslutning.

I 82. minut vidste Pogba og Zlatan sublimt sammenspil på en omstilling. Zlatan lagde flot bolden videre foran mål, og Pogba burde have scoret på en stor chance, hvor Anderlechs målmand ikke havde problemer med at afværge.

United stillede sig længere og længere tilbage på banen, og det betød, at Anderlecht kom længere frem. I 85. minut gik det galt. Obradovic slap fri i venstre side og lagde flot bolden ind i feltet, hvor Dendoncker holdt Darmian væk fra og headede bolden forbi Romero. 1-1.

Ingen af holdende havde store chancer i kampens sidste minutter, og det blev ikke scoret yderligere. Der er ingen tvivl om, at United have vundet i forhold til spil og chancer, og hjemmeholdets fans jublede også efter slutfløjtet.

Alligevel sikrede United sig et okay udgangspunkt, inden returopgøret på Old Trafford torsdag d. 20. april.