UEFA truer med at flytte Champions League-finale

Når Manchester United i morgen gæster Roma på Stadio Olímpico, vil der ikke kun være fokus på spillet på banen. De seneste to gange de engelske mestre har…

Når Manchester United i morgen gæster Roma på Stadio Olímpico, vil der ikke kun være fokus på spillet på banen. De seneste to gange de engelske mestre har spillet i Rom, er det således kommet til alvorlige sammenstød mellem engelske og italienske fans, mens uropolitiet ligeledes tævede løs på medrejsende United-fans under sidste års Champions League. Sidste gang de to hold mødtes blev ti englændere derudover stukket ned i selve byen.

Nu truer det europæiske fodboldforbund med at finde en ny værtsby for næste års finale i Champions League, hvis der igen opstår problemer af voldelig karakter:

”Sikkerhedsforanstaltningerne på selve stadionet er blevet forbedret meget siden sidst, så der bør ikke opstå problemer. Men vi kan ikke tillade os at arrangere en Champions League-finale i en by, hvor folk bliver stukket ned før hver kamp.”

Der var ligeledes problemer forud for ottendedelsfinalen, hvor Real Madrid var på besøg. Og talsmanden fra UEFA slår derfor fast, at man ikke vil sætte 40.000 menneskers sikkerhed på højkant:

”Vi holder øje med situationen dernede, og hvis der opstår problemer, som da Manchester United eller Real Madrid gæstede Roma, vil vi seriøst overveje at finde en ny værtsby.”

”Vi vil ikke risikere at skulle stå til ansvar for 40.000 mennesker, der kan ende med at blive stukket ned i byen”

Forrige artikel

Spalletti: Vi møder verdens bedste

Næste artikel

Optakt: AS Roma – Manchester United

ANNONCE