Optakt: AS Roma – Manchester United

Sejren over Aston Villa betyder, at United er et skridt tættere på mesterskabet. Lige nu er det dog ikke den hjemlige liga, der optager Sir Alex Ferguson…

Sejren over Aston Villa betyder, at United er et skridt tættere på mesterskabet. Lige nu er det dog ikke den hjemlige liga, der optager Sir Alex Ferguson, men derimod Champions League, hvori United er nået til kvartfinalerne. For femte gang på et år mødes United og Roma, og erfaringer har vist, at de italienske vicemestre ikke er nemme at knække.

Alle United-fans kan med glæde i sindet tænke tilbage på 7-1-kampen for lidt under et år siden, men det vil nok være for meget at forlænge at håbe på en gentagelse. Romerne har fået mere erfaring og slog senest i turneringen det spanske førerhold Real Madrid ud. I den italienske Serie A svinger Roma meget for tiden. På udebane har man blot vundet to kampe i de nye år, mens man på hjemmebanen skal helt tilbage oktober for at finde seneste pointtab.

Det vil dermed sagt blive mere end svært for United at hente noget med hjem fra Stadio Olimpico. Og selvom United har klaret sig bedst i de to klubbers tidligere møder, så har de Røde Djævle endnu ikke formået at sejre på det olympiske stadion.

United måtte overraskende undvære både Edwin van der Sar og Nani i weekendens kamp mod Villa. Den hollandske keeper ser ud til at blive klar til Roma-kampen, mens det ser værre ud for Nani. Heller ikke Louis Saha eller Darren Fletcher vil være med ombord på flyet til Rom. Til gengæld ser det ud til, at Mikael Silvestre er ved at være klar igen, efter at have siddet udenfor siden september måned.

Roma må til deres store ærgrelse undvære anfører Francesco Totti, som har pådraget sig en skade i låret. Mirko Vucinic vil sandsynligvis overtage kaptajnens plads på holdet. Forsvarsspilleren Juan må ligeledes sidde over.

Skribentens bud på kampens udfald
Roma har en uhyggelig hjemmebane, hvor store hold er blevet besejret. AS Roma 2-2 Manchester United.

Sandsynlig startopstilling
Van der Sar
Brown – Ferdinand – Vidic – Evra
Scholes – Hargreaves – Anderson
Ronaldo – Rooney – Giggs

Uniteds trup: Van der Sar, Kuszczak, Heaton, Brown, Ferdinand, Evra, Piqué, Vidic, Silvestre, Ronaldo, Anderson, Scholes, Hargreaves, Giggs, O’Shea, Park, Carrick, Eagles, Rooney, Tévez og Welbeck.

Seneste kampe
Indbyrdes
12-12-07 Roma 1-1 United
02-10-07 United 1-0 Roma
10-04-07 United 7-1 Roma
04-04-07 Roma 2-1 United

United
United 4-0 Villa
United 3-0 Liverpool
United 2-0 Bolton
Derby 0-1 United
United 0-1 Portsmouth

Roma
Cagliari 1-1 Roma
Roma 2-1 Empoli
Lazio 3-2 Roma
Roma 2-1 Milan
Napoli 0-2 Roma

Historie
Kampe: 4
United-sejre: 2
Roma-sejre: 1
Uafgjorte: 1

Odds
Roma 2,84
Uafgjort 3,02
United 2,57

TV
20:00 TV 3+

Forrige artikel

UEFA truer med at flytte Champions League-finale

Næste artikel

Kun Carrick så på i Rom

ANNONCE