United bevarer afstanden til Chelsea

United havde i denne kamp til formål at forsvare trepointsføringen ned til Chelsea, og derfor stillede de op i stærkeste formation til mødet med Blackburn…

United havde i denne kamp til formål at forsvare trepointsføringen ned til Chelsea, og derfor stillede de op i stærkeste formation til mødet med Blackburn.

Kampen startede lige, men United var de første til at få skudt på mål. Det skete efter en overraskende vending af Louis Saha, der forsøgte at afdrible et helt Blackburn-forsvar, før han fik en svag afslutning på mål. Det var kraftigt regnvejr, og Brad Friedel havde problemer med at stå på benene, men han fik dog sat en fodparade ind. Bortset fra det var det en meget stille åbning på en ellers stor kamp, der jo var 100. gang de to mandskaber mødtes.

Vi skulle 20 minutter hen i kampen, før Wayne Rooney kom ud i en løbeduel med den netop tilbagevendte Brett Emerton. Bolden havde retning mod hjørneflaget, og Rooney så ud til at være først på bolden. Det kom han i hvert fald, da Emerton snublede i det våde græs, så Rooney var helt alene. Han løb ind i feltet med bolden, og da Brad Friedel var et stykke ude af sit mål, valgte Rooney at afslutte frem for at aflevere. Friedel fik dog en fod på bolden, så den ramte stolpen og gik til hjørnespark. En stor chance misbrugt af Rooney, og det skulle vise sig ikke at blive den eneste.

Kort efter den halve time er gået, bryder Ronaldo fri på højrekanten. Han laver et glimrende indlæg, der ligger mellem målmand og forsvar, så ingen kan nå bolden. Det kan Rooney dog, der er helt fri foran et tomt mål. Grundet den våde bane får Rooney dog ikke afsluttet på chancen, og i stedet overtager Blackburn bolden.

Fem minutter før pausefløjtet skulle Rooney få endnu en stor mulighed. Saha finder plads til sig selv og afslutter udefra. Friedel kan ikke holde bolden, og Rooney er først på returen. Han misbruger den dog på det skammeligste ved at skyde et par meter forbi mål. Rooney spillede ikke op til sit bedste, og han begyndte at blive frustreret. Det sås kort efter, da Saha faldt i feltet. Rooney råbte på straffespark, men dommer Mike Riley var ikke interesseret. Da Rooney efterfølgende brokkede sig til Riley, reddede han sig et gult kort. Det samme gjorde i øvrigt Vidic, der kort efter lavede et professionelt frispark på en Blackburn-spiller i fremløb.

Det blev en underholdende første halvleg, som begge mandskaber havde ære af. United havde skabt de største muligheder, men formåede altså ikke at omsætte dem til mål. Og det var vel det eneste punkt, der skulle rettes op på til anden halvleg.

Anden halvleg begyndte med en United-udskiftning. Gary Neville havde fået en lægskade, og måtte blive erstattet af John O’Shea. Det skulle senere vise sig ikke at blive nogen svækkelse for United.

Blackburn var de første til at komme rigtig tæt på i anden halvleg. Evra fik en advarsel efter et frispark, og Blackburn var tæt på at udnytte frisparket optimalt. Bolden blev smidt ind i feltet, en Blackburn-spiller fik hoved på bolden, og den gik snært forbi mål. En advarsel til United om, at det er lige så vigtigt at holde sit eget mål rent, som at score i modstanderens.

Det skulle dog ikke blive den eneste af den slags advarsler, da Blackburn, ikke lang tid efter, fik tilkendt et hjørnespark. Det blæste også temmelig kraftigt, og det var måske grunden til, at van der Sar fejlbedømte bolden. Han gik ud af målet, men bolden fløj over ham og ramte overlæggeren, før den røg ud til indkast. Det begyndte mere og mere at ligne endnu et pointtab til United på Ewood Park.

Da United mødte Charlton i august, scorede Darren Fletcher Uniteds første mål vha. et par skudfinter i feltet efterfulgt af et hårdt skud, der blev banket ind. Det samme havde Rooney åbenbart tænkt sig at prøve, da han modtog en aflevering i feltet. To skudfinter hjalp ham til at komme af med Andre Ooijer, men det efterfølgende skud manglede præcision, og Brad Friedel blokerede. Fjerde store chance var misbrugt, og man begyndte at undre sig over, om det var den samme Wayne Rooney, der spillede mod Bolton for to uger siden.

Man fik dog hurtigt andet at tænke på, da Saha bragte United foran 1-0. O’Shea smed et indlæg fra højre side. Det blev dog for langt, og bolden var tæt på at ryge ud over mållinjen. Giggs nåede alligevel at holde den på banen og sende den ind foran mål, hvor Saha ventede. En let scoring for Saha, der nu er oppe på 8 sæsontræffere i alle turneringer.

Efter scoringen var det stadig United, der skabte de største muligheder. Alligevel var det Blackburn, der kom tættest på et mål til sidst. Van der Sar gled ind i en løs bold, men gled også ud af målmandsfeltet, så Riley måtte dømme frispark til Blackburn. Efter en tilbagelægning og et mislykket skudforsøg, stod Nonda pludselig helt fri ved mål. Han modtog bolden, og sparkede første gang, men heldigvis fik van der Sar gjort skaden god igen ved at rede forsøget.

Til slut måtte Ronaldo humpende forlade banen med en skade. Darren Fletcher erstattede ham og var med til at køre 1-0-føringen hjem.

Mål
64’ Louis Saha 0-1

Advarsler
45’ Nemanja Vidic
45’ Wayne Rooney
50’ Patrice Evra
51’ Aaron Mokoena
60’ Benni McCarthy
91’ Sergio Peter
92’ Zurab Khizanishvili

Udskiftninger
46’ Ud: Gary Neville – Ind: John O’Shea
79’ Ud: David Bentley – Ind: Sergio Peter
84’ Ud: Shabani Nonda – Ind: Francis Jeffers
89’ Ud: Patrice Evra – Ind: Mikael Silvestre
93’ Ud: Cristiano Ronaldo – Ind: Darren Fletcher