United melder ud efter EU-domstolens afgørelse: »Vores position har ikke ændret sig«

Manchester United fortsætter deres deltagelse i Uefa’s turneringer på trods af, at firmaet bag “Super League” i dag fik medhold i en sag mod netop Uefa og Fifa. Det meddeler klubben på sin hjemmeside.

Manchester Uniteds position til en international udbryderliga har ikke ændret sig. Det slår klubben fast på sin hjemmeside.

– Vores position har ikke ændret sig. Vi forbliver engagerede i UEFA’s turneringer og til et positivt samarbejde med UEFA, Premier League og ligesindede klubber gennem ECA med det formål fortsat at udvikle det europæiske spil, meddeler Manchester United.

ECA (European Club Association) er en organisation, som repræsenterer fodboldklubber i Europa.

European Super League er tilbage på tegnebrættet efter EU-dom

Udmeldingen skal ses i lyset af afgørelsen i EU-domstolen tidligere i dag. Her gav domstolen firmaet bag den omstridte “European Super League” medhold i en sag mod Uefa og Fifa.

Domstolen konkluderer, at Uefa og Fifa handlede i strid med konkurrenceloven, da de to organisationer satte en stopper for Super League-planene i 2021.

Det er ikke lovligt for Uefa og Fifa at udelukke klubber og spillere fra turneringer, som eksempelvis Champions League eller VM, hvis de deltager i Super League. Samtidig slog dommen også fast, at en eventuel Super League ikke skal godkendes af Uefa og Fifa.

Dermed er vejen banet for en udbryderliga, men det bliver altså uden Manchester United.

Forrige artikel

De glemte angrebsstjerner #2: Uniteds første medlem i "Club 100"

Næste artikel

Sky Sports: Ineos' indtog varsler ny tilgang til spillerkontrakter i United

ANNONCE