United satte FCM på plads i anden halvleg

FC Midtjylland kom foran på Old Trafford, men Manchester United kom stærkt tilbage og vandt overbevisende 5-1. Kun 18-årige Marcus Rashford scorede to mål på sin debut.

Efter 2-1-nederlaget mod FC Midtjylland en uge tidligere var det torsdag aften blevet tid til returen. Manchester United var tvunget til sejr hjemme mod danskerne.

Uniteds meget omtalte skadesproblemer var dog langt fra blevet bedre i optakten til kampen. Chris Smalling var ude af truppen, og Will Keanes skade mod Shrewsbury betød, at den 18-årige angriber Marcus Rashford var med på bænken. Som om skadesproblemerne var ikke slemme nok, blev Anthony Martial skadet i opvarmningen, så Rashford blev smidt i startopstillingen til sin debut.

Manchester United satte sig på spillet fra første fløjt, men måtte vente indtil det 16. minut, før de fik spillet sig til en egentlig chance. Rashford driblede ind fra venstresiden og sparkede på mål mod nærmeste stolpe, men Mikkel Andersen fik sat en stopper for Rashfords forsøg.

Midtvejs i halvlegen var FC Midtjylland for første gang oppe omkring Uniteds felt. En af målscorerne fra den første kamp, Pione Sisto, vendte rundt på kanten af feltet, skabte plads til at afslutte og bragte FC Midtjylland på 1-0.

Pludselig var FC Midtjylland 3-1 foran samlet, og United skulle bruge mindst to mål. Det første kom dog kun fem minutter efter føringsmålet. En oplagt Memphis Depay satte en mand af og slog et hårdt indlæg ind i feltet, hvor FCM-forsvareren Bodurov satte en fod på bolden og sendte den i eget net. 1-1.

I det 38. minut var Schneiderlin tæt på at bringe United foran, da han afsluttede akrobatisk på en løs bold. Franskmandens saksespark røg dog lige forbi stolpen.

Schneiderlin var igen tæt på et par minutter senere, da han headede et indlæg på stolpen. United havde ikke heldet med sig, men fik kæmpet sig til et straffespark få øjeblikke senere, da Rømer nedlagde Herrera lige inden for feltet. Mata fik chancen for at bringe United foran og udligne samlet fra pletten, men spanierens forsøg blev snuppet af Andersen.

United startede anden halvleg stærkt og havde to store chancer for at komme på 2-1 inden for de første fem minutter. Først fik Schneiderlin ikke dirigeret bolden mod mål fra en spids vinkel, og et par minutter senere fandt Memphis en fuldstændig umarkeret Herrera ved bagerste stolpe. Spanieren headede dog i sidenettet, da han burde have scoret.

Efter omkring en times spil skruede United tempoet op og satte danskerne under et tungt pres. I det 63. minut kulminerede det endelig. Juan Mata fangede bolden på baglinjen og slog den fladt ind til Rashford, der satte indersiden på bolden og bragte United på 2-1. Drømmedebut for den kun 18 år gamle angriber.

Med tyve minutter igen troede Old Trafford i et kort øjeblik, at United ville få endnu et straffespark. Jesse Lingard faldt i feltet, men dommeren vurderede det til film og gav Lingard et gult kort.

Det lykkedes dog United at få 3-1-målet kort efter. Varela blev sendt fri i dybden og stoppede op ved baglinjen. Derfra sendte han bolden over bagerst i feltet, hvor ingen andre end Rashford dukkede op og scorede sit andet mål i United-trøjen. 3-1 med et kvarter igen, og United var på vej videre.

Tre minutter før tid var Memphis, der havde spillet en af sine bedste kampe for United, på bolden omkring FC Midtjyllands straffesparksfelt. Hollænderen sparkede bolden mod mål, men forsøget blev blokeret af Kian Hansens hånd. Straffespark og denne gang fik Herrera ansvaret. Spanieren sendte Andersen den forkerte vej og sparkede United på 4-1. Så var der ingen tvivl om, hvem der gik videre.

Et par minutter senere blev Rømer udvist for sit andet gule kort efter at have haft store problemer med Memphis. Netop Memphis kronede en flot præstation med en scoring. Kantspilleren sparkede hårdt bolden i mål fra kanten af feltet til 5-1.

Det blev ved 5-1, og så meget overbevisende ud til sidst. United tog pladsen i næste runde med en samlet sejr på 6-3.