United sejrede endelig

United startede 2016 ud med en sejr. Det var den første i syv Premier League-kampe.

Efter en god kamp der dog endte med et enkelt point mod Chelsea, skulle Manchester United i dag se, om de kunne få sat en prop i den dårlige stime af resultater. Det skulle ske på Old Trafford mod Swansea.

Louis van Gaal havde før kampen udtalt, at svanerne var hans spøgelseshold, og United og Van Gaal havde tabt de seneste tre kampe til dagens modstander.

I forhold til kampen mod Chelsea, havde manageren lavet en enkelt ændring. Phil Jones var tilbage i forsvaret istedet for Matteo Darmian. Dette betød, at Young og Blind spillede på hver deres back.

United startede ud med at lægge et højt pres, og var meget i boldbessiddelse. Der skulle dog gå 20 minutter, før den første mulighed kom. Her var det Rooney, der fik en skudmulighed inde i feltet, men anførerens forsøg gik forbi mål.

Efter en halv times tid fik United Martial tilkendt et frispark i en god positon. Ander Herrera var kvik i opfattelsen og fandt Mata efter et hurtigt taget frispark. Mata formåede dog ikke i to omgange at få testet Fabianzki i Swanseas mål.

United var holdet med chancerne i første halvleg, men den sidste skarphed manglede, og derfor gik holdene til pause med et 0-0 resultat.

Det skulle dog hurtigt ændre sig. United startede anden halvleg med et godt pres, og efter bare to minutter fandt Ashley Young Anthony Martial, der smart headede bolden ned i jorden, før den så gik op i nettaget.

Ashley Young var fra sin position på højrekanten en evig kilde til uro for Swanseas venstreback. I flere situationer kom englænderen frem til indlæg, men der manglede lige det sidste i afslutningerne.

Det var ikke meget, Swansea havde, men i to situationer halvvejs i anden halvleg blev det farligt. Først ramte et tidligt slået hovedstød Andre Ayew i hovedet. Ayew headede forbi De Gea, men bolden ramte stolpen.

Efter 70 minutter gik det dog galt for United. Endnu en gang var det et indlæg, der denne gang ramte islandske Gylfi Sigurdsson, og han havde held med flot at heade forbi David de Gea.

United skulle dog hurtigt svare igen. Anthony Martial der i flere omgange viste evner på sit talent, drev gæk med Rangel på Swanseas højreback, og med et fladt indlæg fandt han Rooney, der på flot vis dirigerede bolden ind i fjerneste hjørne bag om sit støtteben.

Det var Rooneys første mål siden den 17. oktober, hvor United besejrede Everton 3-0.

Swansea forsøgte efterfølgende at skabe et pres, men det blev aldrig rigtig farligt for holdet fra Wales, og United fik altså sin første sejr i syv forsøg.