United skuffede atter på hjemmebane

Everton lignede længe en vinder, men et sent mål af Zlatan Ibrahimovic sikrede United det ene point i aftenens opgør.

United skulle i dag forsøge at komme tilbage på vinderkurs, efter weekendens kedelige 0-0 kamp hjemme mod West Bromwich. I dag gæstede Everton, der løb ind i endnu et derby-nederlag til Liverpool i deres kamp i weekenden.

Ronald Koemans tropper har haft en ganske god sæson, og ligger lige i halen på de seks klubber som kæmper om en plads i Champions League næste sæson. Hollænderen har fundet den rette kombination af profiler som Lukaku og Coleman, kombineret med unge talenter som eksempelvis Tom Davies.

Lukaku, der er rygtet til United i den kommende sommerpause, leverede en ganske godkendt præstation i dag. Han kom frem til flere gode muligheder overfor Rojo og Bailly i United-forsvaret. Men ellers var det Evertons defensive kræfter, som primært stjal overskrifterne i dag på Old Trafford.

Everton bragte sig på 0-1 tidligt i kampen efter et hjørnespark. Rojo fik ikke skærmet ordentligt af, de Gea kom ikke sin forsvarsspiller til hjælp, og dermed kunne gæsternes anfører Phil Jagielka prikke bolden i nettet til stor jubel for de medrejsende Scousers på tribunen.

Samme Jagielka var solid i det defensive arbejde, og kom United alligevel frem til chancer, tog keeper Joel Robels sig af dem. Tættest på var Zlatan Ibrahimovic som missede en god mulighed tidligt i første halvleg, og Daley Blind der tvang en fornem redning fra Joel frem efter et frispark på kanten af feltet.

Ellers var det bestemt ikke en første halvleg som United kunne være tilfredse med. Det virkede i lange perioder som en film man havde set før. United havde bolden det meste af tiden, men vidste på ingen måde hvad der skulle ske med den rent offensivt. Tempo, bevægelse og kreativitet ser man mere af i nordkoreanske skoler sammenlignet med Uniteds offensiv i øjeblikket.

I perioder sad med og fik flashbacks til en række kampe under van Gaal sidste sæson, hvor spillet var uden fart og med alt for mange nyttesløse pasninger til siden. Undervejs kom Mkhitaryan ind for at sparke lidt nye idéer ind i Uniteds målløse offensiv.

Ind kom også Luke Shaw, der for få dage siden blev kritiseret i skarpe vendinger af manager Mourinho. Men da Young gik i stykker, fik 21-årige Shaw altså en halv times tid på banen til at vise sig positivt frem for chefen. Shaw gjorde det vel hverken værre eller bedre end resten af United-spillerne, men positivt var det da, at se Shaw i United-trøjen igen.

Chancerne kom undervejs, men mål blev det – endnu engang – ikke til for United her til aften. I hvert fald ikke fra åbent spil. Skuffende. Ikke bare resultatet, men måden de 90 minutter forløb på må give panderynker for Mourinho. For godt, det var det på ingen måde. Det er vel lige før man kan tillade sig at sige, at United er i spillemæssig krise pt.

Men i sidste minut kom så målet. ganske vist på straffespark, efter Ashley Williams valgte at bruge hånden på et skud fra Shaw. Zlatan omsatte sikkert straffesparket, men målet kom alt for sent, og United kunne ikke nå at jagte sejren efterfølgende.

Med det ene point må United fortsat se langt efter toppen i ligaen i Premier League. Der er fortsat lidt vej til den CL-givende 4.plads, og vejen til det forjættede land virker stadig lettest via Europa League.