United smadrede Leverkusen

United var klasser bedre end Leverkusen, og er videre i Champions League.

Der var ganske enkelt klasseforskel da United her til aften gæstede Bayer Leverkusen. Uden for alvor at spille sig ud slog United de tyske værter med hele 5-0. Dermed er Moyes og co videre fra pulje A.

Kampen igennem havde United fuldstænidg styr på Leverkusen. Hele tiden var der fuld koncentration og på intet tidspunkt formåede hjemmeholdet for alvor at presse Uniteds bagerste kæder.

United var yderst disciplineret over hele banen og samtidig enormt effektive foran Leverkusens mål. I forsvaret havde Evans og Ferdinand styr på sagerne, mens Jones og Giggs gjorde det glimrende inde på den centrale midtbane. At Giggs snart runder de 40 år var ikke til at se, og waliseren var atter en af banens bedste.

Der var stadig ingen Vidic i forsvaret eller van Persie i angrebet, men de to var ikke savnet i dagens kamp. Kagawa gjorde det fornemt i rollen lige bagved Rooney, der lå som den enlige angriber, mens der også var positive takter fra Nani og Valencia på kanterne.

Ganske vist var Leverkusens backs ikke på niveau med hvad der til daglig står overfor Nani og Valencia i Premier League, men alligevel ros til kantspillerne for deres præstation i dag, og ganske fortjent kom begge på måltavlen.

Uden van Persie var det på forhånd forventet at Rooney skulle stå for målene, men den engelske landsholds-forward kunne holde en fridag fra scoringslisten, og nøjedes i stedet med at fodre sine holdkammerater.

I stedet blev der plads til folk som Smalling og Evans på måltavlen, og generelt viste United sig farlige på standardsituationer i offensiven. I defensiven blev David de Gea aldrig sat på de store prøver af Leverkusens ellers normalt så farlige offensive kræfter.

Kampen igennem gjorde United ikke mere end hvad der var nødvendigt. Leverkusen var i dag ganske enkelt ikke stærke nok til for alvor at presse United, som hele tiden virkede til at have mere at give af. Fornuftigt at spare lidt på kræfterne, inden flere vigtige kampe venter de kommende uger.

Leverkusen havde som nævnt ikke ret meget at komme med, og Sam Hyypia har nu en stor opgave med at få rejst sit mandskab inden weekendens kamp i Bundesligaen. Omvendt fik David Moyes med den store sejr et godt rygstød inden søndagens svære udekamp i Premier League mod Tottenham.

I puljens anden kamp vandt Shakhtar Donetsk sikkert hjemme mod Sociedad, og er på puljens andenplads. United møder Shakhtar hjemme på Old Trafford i sidste runde, og kan med et point sikre sig førstepladsen i puljen. Omvendt kan Shakhtar ikke føle sig sikre på avancement endnu, da Leverkusen blot er et point efter på tredjepladsen.

Forrige artikel

Startopstillingen mod Leverkusen

Næste artikel

Giggs: Kunne have scoret flere

ANNONCE