United taber – men er stadig videre i CL

Manchester United taber 2-1 til Valencia i en chancefattig kamp, hvor United ikke viste meget initiativ. Dog er Manchester United videre via andenpladsen i Gruppe H.

Forud for kampen mod Valencia var Manchester United allerede gået videre til ottendedelsfinale, mens Valencia er sikre på en Europa League-plads, så aftenens kamp betød ikke det store.

Det betød, at spillere som Sergio Romero, Marcos Rojo, Fred og Andreas Pereira fik chancen fra start, mens unge spillere som Mason Greenwood og James Garner var i truppen for første gang.

United igen tidligt bagud

Kampen starter med et drama efter ti minutter, hvor Antonio Valencia på uforsætlig vis nedlagde Lato Toni, og efterlod ham med et åbent sår i skinnebenet. Ecuadorianeren skal være glad for, aktionen kun var takseret til gult. Heldigvis var heldigvis på benene igen få minutter efter.

Seks minutter efter var den gal i Uniteds felt. Bolden faldt ned i fødderne på Carlos Soler, der med et fladt vristspark sparker bolden mellem benene på Eric Bailly og ned i fjerneste hjørne. 1-0 til værterne.

Målet betyder, at United igen kom bagud i første halvleg. Og det er ikke et sjældent syn for tiden. I de seneste tre ud af fire kampe er netop dette sket. Men i de to andre kampe endte opgørene 2-2.

Ti minutter efter føringsmålet faldt bolden på tilfældig vis til Juan Mata, der forsøgte sig med en halvflugter, der blev rettet af til hjørnespark. Første gang, United var farlige.

Efter 30 minutters spil blev Piccinis glimrende indlæg misbrugt på det skammeligste af Chelsea-lejede Michy Batshuayi, der burde have headet bolden ind fra sin position i det lille felt, men ramte bolden med skulderen. Der burde have stået 2-0 til Valencia her.

Fire minutter efter faldt en enorm chance til Paul Pogba. Marouane Fellaini headede bolden ind i det lille felt til Pogba, der formåede at misse fra få meters afstand. Utroligt, der ikke var scoret her.

Muligvis værste United-performance i denne sæson

Efter 45 minutter har Valencia været det klart bedste hold. Pogba brændte en Uniteds eneste reelle mulighed, og hvis United skulle komme tilbage i kampen, skulle der komme store ændringer i pausen. Derfor valgte José Mourinho at reagere, og dermed flåede han Marcos Rojo ud til fordel for Ashley Young.

Lige lidt hjalp det. Kun et minut efter pausen gik Phil Jones og Sergio Romero helt galt af hinanden, og Phil Jones smed bolden forbi Romero og ind i eget net. Kæmpe fejl i United-forsvaret. 2-0 til Valencia.

Der skulle en halv time og to udskiftninger til, før United havde en chance. Og det var, symptomatisk nok for kampen, et langskud fra Andreas Pereira, der fremtvang en glimrende redning fra Domenech i målet.

Med fire minutter igen lavede United en reducering, med flotte kombinationer i feltet og et indlæg fra Ashley Young, der blev headet fint ind af indskiftede Marcus Rashford. 2-1. Game on.

Tre minutter efter det smed Pogba en flot Laudrup-agtig aflevering over forsvaret ind til Mata, der stod alene med Valencia-keeperen. Flugteren blev dog en helkikser, og Mata scorede dermed ikke mod sin tidligere klub i denne omgang.

Der skete ikke mere i kampen. United taber kampen 2-1 med en præstation, der nok godt kan kaldes den hidtil værste i denne sæson. Det gør det ikke bedre, at de med en sejr kunne have taget førstepladsen i gruppen – Juventus tabte nemlig ude mod Young Boys. Skuffende onsdag aften på Mestalla.