United tog første stik

Et flot frisparksmål af Marcus Rashford giver United et godt udgangspunkt inden returkampen på Old Trafford om en uge.

Stemningen var på kogepunktet her til aften i Galicien, specielt på Balaidos, hvor United i dag spillede semifinale i Europa League mod spanske Celta Vigo. Det er bestemt ikke hver dag hjemmeholdet viser sig frem i europæisk sammenhæng, men en flot sæson er pt endt med en plads i semifinalerne.

Jose Mourinho havde atter Paul Pogba til rådighed, efter franskmanden har set til fra sidelinjen med en skade de seneste to kampe. Ligeledes var Eric Bailly klar igen, efter han humpede fra banen mod Swansea med en ankelskade.

Kampen åbnede med to hold der ville frem og score. United gik frem og tog det værste af hjemmeholdets intense pres væk. Omvendt var Celta Vigo farlige i omstillingerne, hvor Pione Sisto og Iago Aspas på kanterne havde masser af speed og kreativitet i støvlerne.

At det stod 0-0 ved pausen må siges at være lidt af en gåde. Daniel Wass var første mand, der burde have scoret, da han helt fri heldigvis valgte at heade forbi Sergio Romero i United-målet. Kort efter havde Marcus Rashford et fremragende forsøg fra kanten af feltet, men Celta-keeperen hev en fornem redning frem.

Derefter havde både Jesse Lingard og Henrikh Mkhitaryan et par friløbere, der burde have resulteret i mål. Så kort sagt, burde United mere eller mindre have afgjort det hele og kunne booke billetterne til Stockholm. Men som vi så ofte har set før denne sæson, kynismen foran kassen mangler.

Til gengæld var det opløftende at se hvordan Paul Pogba fuldstændig dominerede spillet på den centrale midtbane. Verdens dyreste spiller var fysisk overlegen og gjorde i perioder hvad der passede ham.

I anden halvleg var billedet egentlig meget det samme. Begge hold havde skiftevis perioder hvor de havde bolden mest, og det var en ganske god fodboldkamp mellem to hold, der gerne ville spille bold.

Og endelig kom målet. Marcus Rashford sendte i bedste David Beckham-stil bolden over muren og ind i nettet direkte på frispark. Flot kasse af stortalentet, der kampen igennem var farlig og Uniteds største trussel, da Celtas defensiv havde svært ved at holde den lynhurtige angriber.

Dermed var det ekstremt vigtige udebanemål i tasken, til stor jubel for Mourinho og co ude på sidelinjen. Generelt skal der lyde stor ros til hele holdet for en yderst veldisciplineret og stærk præstation på udebane i Europa.

Føringen holdt kampen ud, og United har dermed de bedste kort på hånden inden returkampen på Old Trafford næste uge. Men intet er bestemt afgjort endnu, for spanierne skal ikke undervurderes, og kan sagtens drille med deres hurtige omstillinger og kombinationer.

Inden da venter en opgave på Emirates mod Arsenal, en kamp hvor Mourinho har varsles flere ændringer for at have friske folk klar til returkampen mod Celta om en uge.

Få pladser tilbage: Refundérbar rejse til Europa League-finalen! Læs mere her

Savner du fornuftig diskussion og snak om Manchester United?