– United vil få forspring til rivalerne

Liverpools tidligere direktør mener, at United vil have et forspring til konkurrenterne grundet den nye aftale med Adidas.

United indgik i går en gigantisk aftale med Adidas, en aftale der sikrer United mere end 750 mio pund over de næste ti år. Det er en aftale som har sat rekord i fodboldverdenen, hvor de nærmeste rivaler tjener under det halve af United på deres trøjesponsorater.

Og netop det faktum, at United fremover vil kunne sætte 75 mio pund årligt ind på kontoen, mener Liverpools tidligere direktør Christian Purslow, vil give United et forspring til de andre klubber.

– Ingen andre klubber tjener over 30 mio pund årligt på trøjesponsoraterne, mens United vil få 75 mio pund. Det giver altså 45 mio pund årligt i fordel til United. Og i disse Financial Fair Play-tider, vil de kunne bruge de 45 mio pund på spillere.

– Vi ser nu en ny form for United vs City rivalisering. City er straffet af UEFA grundet deres forbrug, mens United lever godt af disse FFP-regler, hvor man kun må bruge det man tjener. Det giver United en kæmpe fordel i forhold til City, hvilket jeg tror vi vil se de næste par år, siger Purslow.

Han påpeger desuden, at United med aftalen ikke vil lide så meget af en sæson uden indtægter fra Champions League, og sågar kan klare det fint med endnu et år uden for det fineste selskab i europæisk fodbold.

Christian Purslow mener også, at vi grundet FFP i fremtiden vil se klubber som City, Chelsea og PSG bruge færre penge på nye spillere, mens United vil kunne handle mere ind end hidtil set.

– Vi vil se meget mere transferaktivitet fra klubber, som har det fint med FFP, såsom United og Arsenal. Mens klubber som Chelsea, City og Paris SG må holde igen. Dette er sommeren hvor den gamle garde med Arsenal og United front, atter vil være oppe på tæerne og handle stort ind, fordi de selv har tjent ind til det, lyder det fra Purslow.

Forrige artikel

Meulensteen: Van Gaal skal bygge helt nyt hold

Næste artikel

Tre stortalenter på prøve

ANNONCE