Værd at vide om FC Rostov

D. 9. marts møder United russiske FC Rostov i Europa League. Her er alt, hvad du bør vide om vores kommende modstander.

FC Rostov blev grundlagt som privatejet fodboldklub få år efter murens fald. Bortset fra to uheldige sæsoner, der førte til nedrykning, senest i 2007, har de været en del af den bedste russiske liga, men det er først indenfor de seneste år, at de har gjort sig gældende i toppen. Sidste år endte de på deres bedste placering nogensinde, da de vandt sølv og sluttede kun to point efter mestrene fra CSKA Moskva.

Det gav dem adgang til Champions League kvalifikationen, hvor de først slog belgiske Anderlecht ud, og derefter var det Ajax Amsterdams tur til at mærke den russiske kulde. De kom i en svær CL gruppe med Bayern, Atlectico Madrid og PSV, men fik en flot tredjeplads, og undervejs slog de Bayern 3-2 på hjemmebane.

I første EL knockout runde mødte de Sparta Prague, der blev sendt ud af turneringen med et 5-1 nederlag over to kampe. FC Rostov slog dem 4-0 hjemme, og blandt medier og eksperter er der enighed om, at Olimp-2 Stadion er et svært sted at spille for alle hold. I CL gruppespillet vandt Atlectico Madrid 1-0 i Rusland, og de er det eneste europæiske hold, der har formået at besejre dem hjemme i indeværende sæson.

I skrivende stund befinder Rostov sig på en 7. plads i ligaen, 15 point fra førstepladsen, hvilket er langt fra seneste sæsons flotte præstation. Det skyldes måske, at klubben er i økonomiske problemer, hvilket fik deres tidligere træner til at forlade jobbet, mens deres nuværende, Ivan Daniliants, er i gang med sin første sæson som cheftræner. 

Rostovs farligste mand er den iranske angriber, Sardar Azmoun, der har scoret ni ligamål. Han imponerede også stort i hjemmekampen mod Bayern, og han kan være fortid i klubben allerede til sommer. Ifølge rygter er vores evige røde, rivaler fra Liverpool interesserede. 

Returopgøret på Old Trafford spilles d. 16. marts, kun tre dage efter United møder Chelsea i FA Cup’en. Der er ingen tvivl om, at United er store favoritter til at slå FC Rostov over to kampe, men om vi gør det, vil kun tiden vise. 

Køb Manchester Uniteds nye trøjer her

Rejseguide: Få hjælp til at rejse til Old Trafford her

Forrige artikel

Mourinho imponerer ikke Roy Keane

Næste artikel

Carrick får testimonial-kamp til sommer

ANNONCE