Vi kan også uden Wazza

Første kamp uden to af Uniteds største profiler var af mange frygtet. Som kampen skred frem viste det sig dog, at der ikke var så meget at ryste i…

Første kamp uden to af Uniteds største profiler var af mange frygtet. Som kampen skred frem viste det sig dog, at der ikke var så meget at ryste i bukserne over. United kan også uden duoen – i hvert fald mod et hold af Charltons kaliber.

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

Efter en tam indledning uden målchancer, blev forestillingen for alvor skudt i gang efter 23 minutter. Rio Ferdinand fandt med en lav stikning en fri Park i feltet, men en svag afslutning fra sydkoreaneren sørgede for, at Liverpool-lejesvenden Scott Carson ikke blev sat på den store prøve i kassen.

Fem minutter senere kom United noget tættere på, faktisk så tæt som man overhovedet kan komme. Ronaldo blev hevet ned på kanten af straffesparksfeltet, og umiddelbart lå bolden perfekt plantet til portugiserens højrefod. Men stik mod forventning blev det Ryan Giggs, der sparkede, og hans forsøg tog indersiden af stolpen. Charlton svarede igen ved næsten at udnytte en forsvarsfejl af Patrice Evra, der gled i bolden i eget felt. Først blev Hasselbainks forsøg dog blokeret af Rio, før Evra stod i vejen for Darren Ambroses retur.

Det var Charltons bedste skud i bøssen i hele kampen, og det var intet i forhold til, hvad United kunne skyde med. To minutter før pausen fik Ryan Giggs chancen for at sende et skud afsted i straffesparksfeltet, men Carson afværgede med en flot enhåndsredning forsøget. To minutter senere var keeperen imidlertid chanceløs, da Cristiano Ronaldos drøn passerede ham – og prellede af på overliggeren.

United havde fortjent at gå til pausen minimum et mål oppe, men i stedet var det Charlton, der sekunder efter pausen var lige ved at åbne målslusen i aftenens kamp. En lumsk bold fra Darren Ambrose tog ydersiden af stolpen. Og så var United ellers vågnet op til dåd. Efter 49 minutter lukkede udeholdet så endelig op for posen med de bedste lakridser – ved ingen ringere end Darren Fletcher.

Uniteds normalt stærkt kritiserede skotte fik en gave af Jonathan Fortune, da Charlton-forsvareren fuldkommen kiksede en clearing i eget felt. I stedet snuppede Fletcher bolden på hjørnet af det lille felt, dansede lidt rundt med en forvirret Fortune og hamrede efterfølgende læderet i netmaskerne ned mod Jimmy Stead Stand – udefansenes domæne på The Valley.

De samme gæstende tilskuere kunne imidlertid have fået sig en slem forskrækkelse efter 63 minutter. Wes Brown havde hånden på et Charlton-frispark, men eftersom straffesparksfeltet til forveksling lignede Københavns Hovedbanegård i myldretiden ved den situation, havde dommer Chris Foy ikke en chance for at se udåden og United slap med skrækken.

To minutter senere blev et hovedstød fra Louis Saha reddet på stregen, og det synes et par Charlton-forsvarere åbenbart var synd for franskmanden, idet de gjorde alt for at han kunne lukke kampen ti minutter før tid i stedet. Saha modtog en tværpasning med ryggen mod mål få meter udenfor feltet. Umiddelbart ingen fordelagtig position med to mand foran sig, men da 9″eren havde fået vendt sig om og fået bolden under kontrol, var der lige pludselig frit skud. Begge Charlton-fosvarere var stormet ud for at dække af for afleveringsmuligheden til Ronaldo, og så bankede Saha bolden ned i det længste hjørne uden chance for Carson.

Den glade anden halvleg i Østlondon fik det perfekte punktum, da Ole Gunnar Solskjær scorede sit første mål for klubben i næsten tre år. Saha lagde bolden tværs igennem feltet, og ved bagerste stolpe dukkede Ole op og trillede bolden i det tomme net. Minuttet forinden havde han brændt en kæmpechance alene med Carson – serveret af den uselviske og indskiftede debutant Mr. Carrick.

Van der Sar 7 Havde svære betingelser i den silende regn og med den dyngvåde bane, men var sikker som vanligt.

Brown 7 Fin kamp fra Brown på den “uvante” position som højreback. Dog trækker det ned, at han var ved at koste straffe, mens pointene endnu ikke var i hus.

Ferdinand 8 Stod solidt i forsvaret og gav ro i hele firekæden. Havde fuld kontrol hver gang, han blev tvunget i arbejdstøjet.

Silvestre 8 Mange tvivler på ham som midterforsvarer, men franskmanden viste, at han ikke altid ligner en klovn fra Cirkus Arena centralt. Ingen problemer med at holde styr på Charltons sporadiske indslag offensivt.

Evra 7 Ny stærk kamp af backen, der efterhånden kan ligne en mand, som vil give Gaby kam til sit hår. En enkelt kostbar fejl, da han trådte i bolden, så Charlton fik en farlig dobbeltchance tæt under mål.

Ronaldo 9 Hvis han spiller sådan hver gang, han vil til Real Madrid og bliver buhet ud, så kom endelig med endnu et transferønske og en upopulær handling mod Rooney næste år. Da Ronnie kom igang, kunne Charlton ikke styre ham.

Fletcher 8 Solid kamp krydret med et mål. Mange mener, han kun er i klubben grundet hans nationalitets-lighed med manageren, men i dag viste han sin berettigelse.

O”Shea 7 En usynlig mand, der efterhånden sjældent fejler på den defensive midtbane. Til gengæld er der oftere og oftere solidt håndværk fra hans side. Uniteds nutidige svar på en skraldemand.

Park 7 Ikke helt godt nok fra Park. Arbejdsraseriet var der som sædvanlig, men at kræve et mål havde ikke været for meget forlangt. Afslutningerne var imidlertid for svage og heldet ikke på hans side ved “stolpeskuddet” i starten af anden halvleg.

Giggs 9 Fantastisk kamp af den gamle cirkushest. Dynamikken er måske ikke som Rooneys, men spille fodbold på smukkeste vis kan han endnu. Var et fint bindeled mellem Saha og midtbanen. Havde fortjent en plads på scoringstavlen.

Saha 8 Havde en tendes til at gå for meget ned i banen i første halvleg, så der manglede en mand på toppen. Med et mål og en assist efter pausen, var der dog ikke meget at klage over.

Indskifere uden for bedømmelse

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

Forrige artikel

Ferguson hylder Solskjær

Næste artikel

Ole: Jeg har ventet lang, lang, lang, lang tid!

ANNONCE