Fodboldkampe i London

En udekamp med Manchester United kan klart anbefales at tage til. Og hvad er mere oplagt end en tur til London, hvor turen kan kombineres med sightseeing og shopping?

Med en håndfuld Premier League-klubber i den engelske hovedstad er der adskillige muligheder i løbet af sæsonen for at se en kamp med “de røde djævle” i London-området.

Læs vores artikel om billetter til udekampe her

Og der er ganske enkelt en fantastisk atmosfære blandt de medrejsende United-fans. Det er som om, at stemningen, sangene og volumen lige får et hak i vejret når United spiller ude. En oplevelse, der  varmt anbefales, hvis man er så heldig at kunne skaffe billetter.

Klassiske stadions

I takt med at Arsenal, West Ham og Tottenham er flyttet ind på nye stadions, bliver der desværre samlet støv på ikoniske steder som Highbury, Uptown Park og White Hart Lane. Men London byder stadig på en lille række perler af klassiske engelske stadions, og det er bare med at opleve dem, før det er for sent!

Fulhams gamle Craven Cottage ligger idylisk og skønt, blot en udspark fra Themsen. En kort tur med the tube fra centrum, og en hyggelig gåtur langs Themsen på 5-10 minutter, og så er man ved stadion. Der er flere pubs i nærheden af stadion, sørg altid for at tjekke om det er forbeholdt for hjemmeholdet eller ej.

Q.P.R. fik pludselig masser af penge og berømmelse takket være deres rige og kendte ejere. Men deres stadion, Loftus Road, er bestemt ikke særlig dyrt eller nyrenoveret at se på. Til gengæld er det et rigtig hyggeligt, lille og intimt stadion. Man har følelsen af at være helt med inde på banen. Området er muligvis ikke lige det mest charmerende, med nedslidte boligområder rundt om stadion, men det oser af det traditionelle engelske fodbold-stadion.

Crystal Palaces hjemmebane, Selhurst Park, er et af de mest legendariske stadions i England. Tribunerne er bygget på en måde, så det nærmest føles som om, at fansene står henover grønsværen og synger ned på spillerne, og stemningen er altid helt i topklasse. Det er fra 1924, der er kun plads til 25.000 mennesker, og det er godt slidt. Men det er også hamrende charmerende. 

Chelseas Stamford Bridge falder i samme kategori. Det er fodboldhistorie- og sjæl inkarnetet i et stadion, som blev bygget helt tilbage i 1876. 

De nye, moderne hjemmebaner

De moderne, nye og større stadions i London er attraktive på en anden måde. Arsenals nye Emirates Stadium var måske det mest moderne stadion i England, indtil ærkerivalerne fra Tottenham indviede deres nye Tottenham Hotspur Stadium (de har endnu ikke solgt navnerettighederne), som nærmest har karakter af sci-fi-stadion med banebrydende arkitektur og faciliteter for både fodbold og NFL. Ifølge de fleste fodboldelskere er det desværre ikke lykkedes for Arsenal at videreføre sjælen fra Highbury, og tiden vil vise, om Spurs kan genskabe atmosfæren fra White Hart Lane, som blev anset som værende et af de fedeste steder at være tilskuer.

Til sidst skal selvfølgelig nævnes Wembley Stadium. Det nye moderne national-stadion er et besøg værd, når United gæster i forbindelse med semifinaler og finaler i diverse cup-turneringer samt i Community Shield. Også selv om stemningen ikke altid når samme højde som på det tidsligere Wembley, eller ved andre udekampe. Der er bare noget specielt ved Wembley.

Alt i alt kan det konkluderes, at der er fantastiske muligheder for at se United i London på nogle af de mere historiske, klassiske og hyggelige engelske stadions. Billetterne til disse kampe er ikke i den billige ende, men det er vel snart det samme billede over alt i Premier League. Priserne bliver ikke lavere af, at det er United der er på besøg. Man skal regne med priser på 55-70 pund for en billet til kampe i London. Det er kun muligt at søge om billet i Manchester United-sektionen, hvis man har sæsonkort.

Transport

Med adskillige lufthavne i og omkring London, er der fantastiske muligheder for at komme til og fra fodbold i storbyen.

Heathrow er naturligvis den største, mens også Gatwick og Stanstead er nogle af de større lufthavne i England. Derudover er der også den mindre London City Airport.
Flere selskaber flyver direkte mellem København og London, blandt andet SAS og EasyJet. Er man ude i god tid, kan man sagtens finde flybilletter tur/retur til en god pris.

Når man først er i London, er den klart nemmeste måde at komme omkring på at tage undergrundsbanen – den såkaldte Tube. Det kan ved første øjekast virke forvirrende med de mange linjer og stop, men man lærer hurtigt, hvilken linje man skal med, og om det er east eller west-bound man skal. Togene kører konstant, så der er stort set aldrig ventetid. Det er en hurtig og enkel måde at komme omkring i London på.

Er man afsted i flere dage, kan det anbefales at købe et såkaldt Oyster-card, der er billigere end dagbillet eller enkelt-billetter.

Ellers er hurtigste vej rundt i London på gå-ben, hvis ikke man vil prøve en tur i en af de klassiske taxa’er.

Overnatning

Der er naturligvis massevis af hoteller og hostels i London. Så man kan altid finde mulighed for overnatning i forbindelse med sin tur.

Flere hoteller af ganske dyre, da London ikke er en billig by at leve i, men er man ude i god tid, og planlægger lidt hjemmefra, kan man sagtens finde gode priser på hotel-overnatning.

 

ANNONCE