Museer i Manchester der er værd at besøge

Manchester byder på flere fede museer – for både voksne og børn. Særligt fodboldmuseet og industri-museet vil vække de flestes interesse.

Manchester er meget mere end bare fodbold, musik og shopping – der er også massevis af store kulturoplevelser at hente. En del af museerne i byen har gratis indgang, men tjek altid lige hjemmefra, om det gælder for det museum, du vælger at tage til.

Her er et blik over nogle af OldTrafford.dk’s favoritsteder.

The Lowry:

Tager man ud til Salford, nærmere bestemt Salford Quays nær Old Trafford, så ligger der det store ”The Lowry”, som er et stort kulturkompleks på mere end 5 fodboldbaner med både kunstgalleri og teatre.

Et besøg på The Lowry kan meget let kombineres med besøg på Old Trafford eller The Imperial War museum, idet der er bygget en prægtig gangbro over kanalen, som deler de tre kulturinstitutioner.

Adresse: Pier 8, The Quays, Salford M50 3AZ, Storbritannien

People’s History Museum:

Hvis du er interesseret i at høre om den britiske arbejderklasses barske historie, så er det her stedet. Museet rummer samtidig fortællingen om, hvordan Storbritannien blev demokratisk.

Adresse: New Ct St, Manchester M3 3ER, Storbritannien

Imperial War Museum:

Nær Old Trafford og The Lowry ligger dette krigsmuseum, som blev åbnet I 2002. Et meget flot bygningsværk. Ligesom på de fleste andre museums i Manchester, så er indgangen til dette museum gratis, så hvis man er i Manchester og ikke har noget at lave, så vil det være et godt bud på hvad man kan lave.

Museets helt store tilløbsstykke er udstillingen de kalder The Big Picture, hvor der bliver dæmpet for alt lys, mens store lyskanoner projekterer kæmpe krigsbilleder op på væggene i en dyster stemning.

Adresse: Trafford Wharf Rd, Stretford, Manchester M17 1TZ

Museum of Science & Industry:

Vidste du at Manchester var den første industrialiserede by? Du kan få syn for sagen på dette museum nær G-Mex konferencecentret. Her er det også gratis at komme ind.

Adresse: Liverpool Rd, Manchester M3 4FP, Storbritannien

Manchester Art Gallery:

I centrum af Manchester ligger det store kunstmuseum Manchester Art Gallery.

Museet har en samling af over 2000 oliemalerier, 3.000 akvareller og 250 skulpturer. Har man en større interesse for det, så kan man også komme på de gratis rundture på museet, som varer 30 minutters tid. Manchester Art Gallery ligger på Mosley Street.

Udover dette kunstmuseum, så kan man også besøge museer og gallerier som The Cornerhouse på Oxford Street og Whitworth Art Gallery ved Manchester University.

Adresse: Mosley St, Manchester M2 3JL, Storbritannien

The National Football Museum:

Hvis du alligevel ikke har fået helt nok fodbold, så kan vi ikke anbefale National Football Museum nok. Det er et banebrydende sted, der indeholder 140.000 fodboldrelaterede genstande – unikke lyd- og videoklip, billeder, pokaler, trøjer, m.m. – og en aktivitetszone, hvor du selv kan få lov til at sparke til en bold i forskellige øvelser. Smæk et par hørebøffer på og dyk ned i BBC’s gamle kommentatorklip fra fodbold ”dengang far var dreng”, eller se om du kan drysse afleveringer som Paul Scholes i et simulatorspil.

Det koster 10 pund at komme ind, og så gælder billetten igen, hvis du skulle være så heldig at komme tilbage til Manchester indenfor et år.

Adresse: National Football Museum, Urbis Building Cathedral Gardens, Todd St, Manchester M4 3BG

ANNONCE