Landskampsevaluering: Sådan klarede Uniteds landsholdsspillere det

Manchester United havde som altid en masse landsholdsspillere i aktion. I denne omgang var 12 spillere sendt afsted, og for første gang i 50 år havde United ikke en spiller med i den engelske landsholdstrup.

Photo by Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images

Endnu en gang har landskampsbolden rullet rundt omkring i verden. Det har betydet, at en masse United-spillere har fået spilletid for deres respektive landshold. 12 spillere har været væk, spredt på ni forskellige landshold. Det er lidt færre landsholdsspillere, end der plejer at være, hvilket skyldes United-truppens mange skader for tiden. Flere spillere måtte melde afbud i sidste øjeblik. Det gjaldt blandt andre Alejandro Garnacho, Amad Diallo og Noussair Mazraoui, der alle var ude med små skader og helbredsmæssige problemer.

De spillere, der var udtaget, var følgende: James Scanlon (Gibraltar), Victor Lindelöf (Sverige), Altay Bayindir (Tyrkiet), Matthijs de Ligt og Joshua Zirkzee (Holland), Rasmus Højlund og Christian Eriksen (Danmark), Diogo Dalot og Bruno Fernandes (Portugal), Lisandro Martinez (Argentina), Manuel Ugarte (Uruguay) og Andre Onana (Cameroon).

Og når vi i kølvandet af landskampsperioden dissekerer de forskellige spilleres præstationer, bliver det uden et indslag fra det engelske landshold, eftersom den nu tidligere engelske landstræner Lee Carsley undlod at udtage en United-spiller. Det er ikke sket i 50 år. Mon ikke det er en enlig svale, og United får nogle spillere tilbage på Englands landshold.

Først runder vi vores spillere på det europæiske kontinent. Derefter tager vi turen til Sydamerika og Afrika.

Kampe i Nations League 

Christian Eriksen: 

Kampe: Spanien – Danmark (1-0) og Schweiz – Danmark (2-2)

Han kommer rigtig fornuftigt ud af årets næstsidste landskampstermin med både mål og assist. Han spillede begge Danmarks landskampe mod Spanien og Schweiz. Hans første landskamp i Murcia mod Spanien formår han ligesom resten af det danske offensiv ikke rigtig at gøre væsen af sig. Danmark og Eriksen var kampen igennem pressede og tabte fortjent 1-0 mod europamestrene. Han spillede 73 minutter af kampen. I Danmarks anden vigtige gruppekamp i St. Gallen mod Schweiz var Eriksen Danmarks bedste spiller. Med både mål og assist sikrede han Danmark det ene point. Særligt det første danske mål var en genialitet fra 10’erens side, hvor han spillede Isaksen fri med en lækker, præcis chipbold i dybden. Han spillede fuld i denne kamp.

Rasmus Højlund:

Kampe: Spanien – Danmark (1-0) og Schweiz – Danmark (2-2)

Til nogles overraskelse startede han ikke inde i Danmark første kamp i Spanien og blev først skiftet ind efter 78. minutter. Det blev ikke rigtig til det store. Det gjorde det desværre heller ikke i danskerens anden kamp mod Schweiz, hvor han havde fået chancen fra start. Han blev fortjent pillet ud efter 56. minutter. Oven på landskampene kan vi konkludere, at det ikke er en skarpere Højlund, der vender tilbage til Carrington.

Matthijs de Ligt: 

Kampe: Ungarn – Holland (1-1) og Tyskland – Holland (1-0)

Der er ikke det store at skrive hjem om, når snakken falder på de Ligt. Modsat seneste landskampstermin fik han næsten ingen spilletid. Havde det ikke været for Van Dijks røde kort mod Ungarn, havde det måske overhovedet ikke blevet til nogen spilleminutter. I den kamp blev han skiftet ind efter 81. minutter. I kamp nummer to mod Tyskland var han blevet fravalgt til fordel for De Vrij og Micky van de Ven, der dannede forsvarspar igennem hele kampen.

Joshua Zirkzee: 

Kampe: Ungarn – Holland (1-1) og Tyskland – Holland (1-0)

Han havde heller ikke en overvældende landskampsuge med Holland. Han fik chancen fremfor Brobbey fra start i første kamp mod Ungarn, men greb tilsyneladende ikke chancen. Blev aldrig farlig og for sløset i boldomgangen, skriver de hollandske medier. Han blev skiftet ud efter 76. minutter. I kampen mod Tyskland var rollerne byttet rundt og Zirkzee startede ude og blev skiftet ind med et kvarter igen. Han formåede ikke, ligesom resten af de orange spillere, ikke at afgøre kampen.

Diogo Dalot:

Kampe: Polen – Portugal (1-3) og Skotland – Portugal (0-0)

Højrebacken spillede fuldtid i den første kamp mod Polen, som de vandt 3-1. Her spillede han en ganske stabil kamp og holdt Polens offensiv fra fadet. Han havde et giftigt langskud i begyndelsen af kampen, dog uden at blive rigtig farligt. I Portugals anden kamp, der fandt sted i Glasgow, var han hensat til bænken under hele kampen. I stedet var det Joao Cancelo, der havde fundet vej til startopstillingen og erstattede Dalot på højrebacken.

Bruno Fernandes:

Kampe: Polen – Portugal (1-3) og Skotland – Portugal (0-0)

Uniteds portugisiske anfører var med fra start i begge Portugals udebaneopgør. I den første kamp i Warzawa leverer han en god arbejdsindsats og producerer en masse gode tacklinger undervejs. Han manglede lige det sidste i nogle afgørende situationer foran mål, men får alligevel lavet en flot assist med hovedet til Manchester-landsmanden Bernado Silva. Kampen i Skotland blev en svær en af slagsen for Fernandes’ vedkommende. Som resultatet indikerer, var det en hård og slidsom dag på kontoret for Fernandes og portugiserne. Han spillede mere eller mindre fuldtid i begge kampe – blev udskiftet i det 91. minut mod Polen.

Victor Lindelöf:

Kampe: Slovakiet – Sverige (2-2) og Estland – Sverige (0-3)

Den nu skadesfrie svensker spillede blot den ene af Sveriges to kampe. Han blev skiftet ind i kampen mod Slovakiet, da man var foran 2-1. En svær kamp af blive skiftet ind i – særligt efter en længere skadesperiode – og indskiftningen var ikke en, der gjorde svenskerne bedre. Ifølge Fotbollskanalen.se halsede han efter rent defensivt, da han blev sendt ind på siden i trebackskæden. I Sveriges kamp i Estland kom Lindelöf slet ikke i aktion.

James Scanlon:

Kampe: Gibraltar – San Marino (1-0) og Lichtenstein – Gibraltar (0-0)

18-årlige James Scanlon fik hele to kampe under bæltet, da han fik spilletid som spidsangriber for Gibraltars landshold. Efter denne landskampsrunde er han oppe på otte officielle landskampe.

Altay Bayindir:

Kampe: Tyrkiet – Montenegro (1-0) og Island – Tyrkiet (2-4)

Tyrkeren kom ikke i aktion i nogen af kampene.

En tur til Sydamerika og Afrika

Lisandro Martinez:

Kampe: Venezuela – Argentina (1-1) og Argentina – Bolivia (6-0)

“The Butcher” havde en mindre begivenhedsrig landskampstermin med Argentina, der spillede sig til tops i VM-kvalifikationen. I ingen af kampene fandt Lionel Scaloni plads til Martinez i startopstillingen, der måtte se sig forbigået af Otamendi, Pezzela og Romero. I kampen mod Bolivia blev han skiftet ind med små 20 minutter igen af kampen.

Manuel Ugarte:

Kampe: Peru – Uruguay (1-0) og Uruguay – Ecuador (0-0)

Ugarte måtte tage sig til takke med en noget anderledes rolle for Uruguay. Han spillede som midterste centerforsvar i Uruguays tremandsforsvar. Det var ikke nogen succesfuld disposition af den tidligere Leeds-træner Marcelo Bielsa, hvorfor de også tabte fortjent til Peru. I Uruguays hjemmekamp mod Ecuador var han tilbage på midtbanen sammen med Valverde, men det hjalp ikke det store for de lyseblå sydamerikanere. I det 82. minut lignede det at Ugarte måtte forlade banen på grund af en skade. Vi må vente og se, hvilke udmeldinger der kommer.

Andre Onana:

Kampe: Cameroun – Kenya (4-1) og Kenya – Cameroun (0-1)

Det blev til to hele kampe for André Onana, der var med til at besejre Kenya i to omgange. Sejrene sender Cameroun på førstepladsen i deres kvalifikationsgruppe til Africa Cup of Nations.

 

Forrige artikel

Avis: Zidane er et af få bud på ny United-manager

Næste artikel

Jeg har genset Uniteds tre åbningskampe under Erik ten Hag - her er, hvad jeg bed mærke i

ANNONCE