Akademiet: Sådan blev det grundlagt

For 80 år siden, blev grundstenene lagt til det der siden hen har givet et hav af førsteholdsspillere til Manchester United. Manchester United Junior Athletic Club blev grundlagt af James Gibson og Walter Crickmer, to store & vigtige personligheder i klubbens historie.

Danske Christian Eriksen har fået nummer 14 Køb trøjen hos Unisport her og støt samtidig OldTrafford.dk.

Seks år forinden havde Gibson akkurat reddet United fra en konkurs, og pengene var fortsat små i United. Man skulle finde en måde at kunne kæmpe med i toppen, men man havde ikke økonomi til at hente spillere ind udefra. Og formand James Gibson havde hele tiden haft tanken, at klubben skulle have et fundament af spillere fra egne rækker.

På et møde i 1939 snakkede Gibson om en vision, der gik ud på i nær fremtid at kunne mønstre et hold udelukkende med spillere fra egne rækker fra Manchester-området. Gibson, Crickmer og træner Tom Curry lagde grundlaget for ungdomsprogrammet som det startede ud dengang for 80 år siden.

I juni 1938 lavede Gibson en aftale, der betød at MUJAC’s skulle spille de næste 99 år på det der siden blev kendt som The Cliff træningsanlæg. Fra 1939 hjalp lærere og trænere fra Manchester University til med arbejdet med de unge spillere, og samme år vandt holdet Chorlton Amateur League, og scorede hele 223 mål i løbet af sæsonen.

Programmet med udviklingen af unge spillere blev sat kortvarigt på stand-by under 2.Verdenskrig, men fik for alvor fart under vingerne igen da Sir Matt Busby kort efter blev udnævnt som ny manager. Alle kender de legendariske “Busby Babes”, som desværre aldrig for alvor nåede at udfolde deres potentiale grundet ulykken i München i 1958. Men de fleste eksperter peger på, at holdet ville kunne matche Real Madrids præstationer i 1950’erne og 1960’erne.

Da Sir Alex Ferguson i 1986 kom til Old Trafford, var ungdomsafdelingen ikke helt blevet vedligeholdt ordentligt i årene op til. Det fik Ferguson lavet om på, og inden længe kom der atter verdensklasse spillere op til førsteholdet nede fra ungdomsrækkerne, herunder den historiske Class of 92.

Udviklingen er holdt ved siden Fergusons stop, og seneste skud på stammen er Marcus Rashford, Scott McTominay og helt unge Angel Gomes, der sidste år fik debut på trods af sine bare 16 år.

Et er i hvert fald helt sikkert. Selv om der er gået 80 år siden Walter Crickmer og James Gibson startede ungdomsarbejdet som vi kender det i dag, så kan vi den dag i dag fortsat nyde godt af deres tanker og ideer herom. Udvikling af unge spillere, og det at give dem chancen, er og vil altid være en fast del af Manchester Uniteds historie og kultur.

Christian Eriksen skal spille i nummer 14

Køb trøjen hos Unisport.dk gennem dette link, så støtter du OldTrafford.dk.

Vær med til at test vores nye forum og kommentarsystem af: Opret en gratis profil her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Scholes var tæt på Oldham-job

Næste artikel

Startopstillingen mod Huddersfield

Relaterede artikler
Gå til siden

OT.dk talentspejder: Benjamin Šeško

Det slovenske stortalent, Benjamin Šeško, er for tiden rygtet kraftigt til den røde del af Manchester og i den forbindelse bringer vi en talentspejderrapport af ham. Læs om, hvem han er, herunder.
ANNONCE
Total
0
Share