Er der talent i the Championship?

Med Jamie Vardys kæmpe succes i øjeblikket for Leicester, og med hele hans historie i baghovedet, er det måske fornuftigt at kigge mod de lavere rækker i engelsk fodbold, for at se efter talentfulde spillere.

Chris Smalling er selv en, der har prøvet turen og er røget helt til tops i United. Forsvarsspilleren er en af de bedste og mest stabile i øjeblikket for United, og har selv for nylig været ude og snakke om, at der er talent i de lavere rækker – de skal bare opdages.

Men hvem kunne United så have interesse i? Og ikke mindst, hvem kunne være gode nok, til at tage skridtet op til ikke bare Premier League, men til United? Vi ser her nærmere på tre gode kandidater og tre outsidere.

Andrew Robertson, Hull City.
Louis van Gaal udtalte for få uger siden, at det var muligt, at han var på udkig efter en ny venstreback i det kommende transfervindue. Luke Shaw kan være ude det meste af sæsonen med en skade, ligesom Marcos Rojo nu også er ude i flere uger med en ødelagt skulder.

Derfor er det ventet, at United forsøger at få fingre i en ny venstreback i løbet af januar. Skotske Andrew Robertson kunne være en af dem, der kan tage skridtet op. Han skiftede sommeren 2014 til Hull fra Dundee United, og havde en glimrende start i Premier League under Steve Bruce.

21-årige Robertson har tidligere været nævnt i forbindelse med et skifte til både United og Arsenal, og årets unge spiller i 2013/14 i Skotland, har fortsat med at imponere i denne sæson i the Championship.

Moussa Dembele, Fulham.
Det er ikke en skrivefejl. Det er ikke den nok mere kendte spiller med samme navn fra Tottenham, vi her refererer til. Moussa Dembele er et af de varmest angrebstalenter i the Championship lige i øjeblikket, og er Fulhams nye diamant.

Den 19-årige franskmand har flere gange drillet United på ungdomsniveau, hvor det den ene sæson blev til 23 mål i 17 kampe på u18-niveau. Nu tørner han så ud for Fulham i den næstbedste række, hvor det indtil videre er blevet til ni mål i 20 kampe.

Dembele er i stand til at spille både som angriber, og på en af kanterne, og netop denne alsidighed kunne passe perfekt ind i Louis van Gaals system. United er i hvert fald i flere medier nævnt som en bejler til stortalentet.

Lewis Cook, Leeds.
Den 18-årige centrale midtbanespiller fra Uniteds ærkerivaler fra Leeds, regnes for at være et af de største midtbanetalenter i engelsk fodbold pt. På trods af sin unge alder, har han allerede spillet mere end 50 kampe for Leeds.

I 2014 var Cook en del af det engelske u17-landshold, som vandt EM-slutrunden. Cook startede inde i flere af disse kampe, blandt andet semifinalen og i finalen.

Han betegnes som en allround-spiller, der er stærk både i det defensive arbejde og kan være med til at skabe chancer offensivt. En ægte box-to-box spiller, som United kunne bruge på midtbanen.

Demarai Gray, Birmingham.
Kantspiller for Birmingham med masser af tempo og fart i støvlerne. 18-årige Gray har allerede spillet mere end 70 kampe for Birmingham og scoret otte mål for klubben.

Gray bliver oftest brugt på venstrekanten, men med to gode fødder vil han også kunne begå sig på højrekanten. Han er fast inventar på de engelske ungdomslandshold, og blev i 2013/14 kåret til årets unge spiller i Birmingham.

Dominic Iorfa, Wolverhampton.
Alsidig forsvarsspiller for Wolves, der med en imponerende fysik allerede er dominerende hos ulvene. 20-årige Iorfa, med nigerianske rødder, kom fra Southend til Wolves som 15-årig, så han ville om nogen være en ny succeshistorie fra græsrodsfodbolden.

Han har en håndfuld kampe for det engelske u21-landshold, og har i denne sæson gjort sig bemærket med flere gode kampe på højrebacken. En position som Louis van Gaal måske vil styrke sig på, med Antonio Valencia ude i en længere periode med skade.

Rico Henry, Walsall
Springer vi en række længere ned, finder vi Rico Henry fra Walsall i League One. Henry anses for at være et af de største talenter på venstreback i England, og sammenlignes i spillestil med Ashley Cole.

United blev koblet sammen med den unge venstreback for få uger siden, og har ved flere lejligheder haft talentspejdere ude for at holde skarpt øje med talentet.

Forrige artikel

Rygte: Mane og Oxford til United?

Næste artikel

Optakt: Manchester United - West Ham

ANNONCE