Fokus på Zorya FC

Feyenoord og Fenerbahce er velkendte klubber for de fleste danskere. Men hvad er FC Zorya Luhansk egentlig for en størrelse. Vi ser her nærmere på ukrainerne.

Skal du have trøjen med Christian Eriksen #14, Antony #21, Jadon Sancho #25 eller måske en helt anden? Køb trøjen hos Unisport her og støt samtidig OldTrafford.dk.

Kort om klubben
Zorya Luhansk tabte i den forgangne sæson pokalturneringen i Ukraine, da storholdet Shakhtar Donetsk var for stærke og vandt 2-0 i finalen.

Zorya har aldrig vundet den bedste række i Ukraine, og først i 2005/06-sæsonen rykkede klubben op i den bedste række. Man vandt dog i 1972 den bedste række i det daværende Sovjet, hvilket er klubbens helt store triumf.

Klubben blev stiftet i 1923, og sluttede sidste sæson på 4.pladsen i ligaen. Pt er klubben på 3.pladsen efter seks spillerunder i den ukrainske liga, to point efter Dynamo Kiev og seks point efter førerholdet fra Shakhtar.

Træneren
Siden november 2011 har Yuriy Vernydub stået i spidsen for Zorya Luhansk. Den 50-årige ukrainer spillede i sin aktive karriere for flere klubber i Ukraine og i Rusland, heriblandt et par år i Zenit St. Petersburg.

Profiler
Lad det være sagt med det samme, vi kender ikke meget til  Zoryas trup. Pt har de lejet hele seks spillere i Shakhtar Donetsk. Alle er dog primært yngre talenter, der endnu ikke har fået det helt store gennembrud i Ukraine.

Anfører for Zorya er 31-årige Mykyta Kamenyuka, der har spillet over 200 kampe for klubben siden 2008.

Som så mange andre østeuropæiske klubber, har Zorya også et par eksotiske navne i truppen. De to brasilianere, angriberen Paulinho med en fortid i Corinthians og forsvarsspilleren Rafael Forster, er dog ikke de største udenlandske navne i Ukraine.

Det danske islæt
Ingen danskere har spillet i klubben.

Hjemmebanen
Klubbens normale hjemmebane er Avanhard Stadium, men grundet situationen i det østlige Ukraine, har Zorya Luhansk siden 2014 spillet hjemmekampene på Slavutych Arena i byen Zaporizhia.

Luhansk har siden 2014 været på Folkerepublikken Luhansk’s hænder, og oprørernes indtog i byen har sendt den pro-Kiev administration ud af området.

Spilledage
Ukrainerne gæster den 29.september Old Trafford, mens United den 8.december skal en tur til det østlige Ukraine, hvor vejret meget vel kan skabe problemer for Mourinho og co. Temperaturen i starten af december er ofte omkring eller under frysepunktet, i dette område tæt på den russiske grænse.

Tjek Manchester Uniteds nye trøjer ud her.

Køb trøjen hos Unisport.dk gennem dette link, så støtter du OldTrafford.dk.

Vær med til at test vores nye forum og kommentarsystem af: Opret en gratis profil her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Officielt: Aguero misser Manchester derby

Næste artikel

Mkhitaryan og Valencia kan misse derby

Relaterede artikler
Omari Forson
Gå til siden

Overblik: Ungdomsholdene

Her i landsholdspausen tager vi en status for U21- og U18-holdet, for at se, hvordan de klarer sig i denne sæson og hvem man skal holde øje med.
Gå til siden

Eriksen: Jeg mangler lige en kasse

Manchester Uniteds midtbaneprofil, Christian Eriksen, gav for nyligt et interview, hvor han bl.a. løftede sløret for, hvordan stemningen er i omklædningsrummet.
Gå til siden

Europa League: Hvem er FC Sheriff?

Manchester United deltager som bekendt i dette års Europa League. OldTrafford.dk tager i en artikelserie et kig nærmere på de tre øvrige klubber i gruppespillet, der byder på møder med Real Sociedad, FC Sheriff og Omonia Nicosia.
ANNONCE
Total
0
Share