Football manager 2007 preview

Millioner af fodboldfans Verden over har i årevis siddet foran computeren og kigget på en masse tekst. Der har ikke været tale om resultaterne fra…

Millioner af fodboldfans Verden over har i årevis siddet foran computeren og kigget på en masse tekst. Der har ikke været tale om resultaterne fra weekendens runde eller nyheder om deres yndlingsklub. I stedet har de spenderet timer på at kigge på en tilfældig tekst, som gjorde at man kunne følge med i to virtuelle klubber, hvor man kunne styre det ene.

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

Football Manager-serien har gået sin sejrsgang hos mange og nu håber udviklerne fra Sigames at få flere med på slæbet med den nye udgave af det populære manager-spil.
Spillet handler – selvfølgelig – stadig om det samme. Du bliver manager i en fodboldklub og skal dit bedste for at bringe succes til klubben, hvad enten det gælder at vinde Champions League, rykke op eller undgå nedrykning.

Gennem årene er spillet blevet mere og mere realistisk i takt med at mulighederne i spillet er blevet mere omfattende og ikke mindst mere avanceret. I den nye udgave forsøger Sigames at redde trådene med en helt nyt brugervenlig brugerflade samt en lynhurtig hjælp til spillet, hvis man har bruger for dette. En indlagt tutorial gør, at man i ro og mag kan sidde og få forklaret tingene, hvis der er noget man ikke forstår.

Endelig kan man bruge Antwerpen

Erfarne spillere af det populære spil skriger hvert år efter nye features og selv med 14 år på bagen, så finder udviklerne fortsat på nye måder at tilfredsstille deres fans på. Denne gang ligger hovednyheden i muligheden for at få farmerklubber tilknyttet. Dermed kan man, hvis man spiller som United, kunne benytte samme muligheder som United i virkeligheden har gjort de sidste mange år ved deres samarbejde med andre klubber.

Således kan man fx sende ens unge spillere ned til Royal Antwerpen for at få førsteholdserfaring eller benytte sig af Belgiens mindre restriktive regler for ikke-EU borgere. Hvor stor nytte sidstnævnte løsning giver er svært at sige, da der vil være tale om en langsigtet plan med spilleren.

Spiller man med en mindre klub, kan man samtidig være heldig at en større klub henvender sig og vil have ens klub som farmerklub. Dermed kan man være heldig at den store klub sender spillere ned til ens klub.

”Hey, Ronaldo! Fix mig en spiller”

De nye ting i spillet giver også spilleren mulighed for at nå helt ud til sine fodboldspillere. Med ”player interaction” kan man fx spørge Cristiano Ronaldo om han kan anbefale en spiller fra det portugisiske landshold.
Dette giver lidt ekstra til holdmoralen ved, at spillerne dermed får lidt mere indflydelse på hvem de spiller med.
Kommunikationen med fodboldspillerne er i det hele taget blevet bedre. Man kan således også gå ud og anbefale en ældre spiller at blive træner efter endt karriere.

For de unge talenter kan man også give dem en erfaren spiller som tutor, som så kan give en unge spiller gode råd samt én at se op til. Men pas på! Mange af de unge spillere vil også gerne prøve selv og sætter du ham sammen med en spiller han nødvendigvis ikke ser op til, så kan det skabe frustrationer.

Vær beredt, spejder

En enorm spillerdatabase har altid været Football Managers helt store styrke. I starten havde man adgang til alle spillere, men i takt med størrelsen af databasen blev større, så satte de begrænsninger på, så det blev endnu sværere at finde guldkornene. Således skulle man først have en talentspejder ned for at kigge på spilleren for at se hans egenskaber. Det skal man stadig, men nu får en fyldig rapport udarbejdet, hvor talentspejderen blandt andet fortæller om spillerens personlighed, hans svagheder, mulighederne for at købe ham og ikke mindst om han vil blive god.

Dermed får man et godt udgangspunkt inden man byder på spilleren.

Men helt let skal det ikke være alligevel. Således bestemmer bestyrelsen nu hvor man kan sende talentspejdere hen. I økonomisk trængte klubber må man fx ikke sende talentspejdere ud for landets grænser og man må kun have et fåtal af spejdere tilknyttet.
I de store klubber kan de samme restriktioner gælde. Dog kan man ved hjælp af sine trænere, spejdere og farmerklubber opbygge en stor vidensbase i de forskellige lande, så man kan få øje på de bedste spillere. En meget smart funktion, som mange måske vil kunne drage nytte af.

Som sagt, så har bestyrelsen fået mere indflydelse. Dette gælder ikke kun på talentspejder-siden, men også i mange andre facetter af spillet.
Bestyrelsen kan nemlig gå ind og overrule dig som manager ved, at acceptere gode tilbud fra andre klubber. Jeg vil dog tro, at dette mest vil ske i mindre klubber, hvor økonomien er god. Jeg prøvede det selv som manager i AaB, hvor en klub bød 14 mio. kroner på Rasmus Wúrtz. Og tabt, det var ham.
Hvad angår farmerklubber, så er det også her op til bestyrelsen hvem man skal spørge. Først og fremmest, så bestemmer de antallet af farmerklubber og om klubben selv må være farmerklub. Når du så endelig ønsker en farmerklub, så skal de bede bestyrelsen finde emner og du kan herefter vælge blandt dem, som de finder til dig. Det er ikke altid de mest spændende klubber de kommer med, kan jeg dog fortælle.

I nutidens fodbold er der sket ting og sager. En ting som vi Manchester United har kunnet mærke, er ejerskifte. Det er der selvfølgelig også kommet med i Football Manager. Ikke kun sidder Manchester United med en kæmpe gæld i spillet samt med et større antal Glazer-navne i bestyrelsen, så kan ejerskifte få stor betydning for dig som manager. Når et ejerskifte er på trapperne, så vil du nemlig få begrænsninger på dig. Du må fx ikke handle med spillere på dette tidspunkt, men bestyrelsen kan pludselig købe en spiller og smække ham ind på dit hold. Denne periode kan være frustrerende. Jeg holdte ikke selv til den, da jeg forsøgte mig som manager i Crewe.

En sjov feature i det nye spil er, at man kan se klubbens værdi. Denne giver et meget godt udsagn for hvor stor klubben er og hvordan den udvikler sig. Endvidere kan man så sammenligne klubbens værdi med andre ved at kigge på de rigeste klubber i fx England eller i hele verden.
Man kan også bruge denne feature til at sammenligne ens konkurrenceevne overfor sine konkurrenter ved at se hvordan lønbudgetterne er i de forskellige klubber. Lønbudgettet giver et godt udgangspunkt til hvor stort transferbudgettet er, da de to ting ofte hænger sammen.

De sidste par ord

Football Manager 2007 overrasker endnu en gang. Hvert år tror man ikke at der kan proppes flere ting ind i spillet, men igen forbløffer Sigames. Muligheden med farmerklubber har i mange år været ønsket og de har nu fået denne mulighed ind i spillet og den fungerer sådan set fint, hvis man benytter den på den rigtige måde.
At de har taget nutidens betragtninger med i spillet, hvor rigmænd køber fodboldklubber som var det strømper, gør det ikke dårligere.

Dne nye brugerflade har fået et gevaldigt skub i den rigtige retning. For den erfarne spiller, så er der kommer et hav af nye muligheder og features, som gør spillet lettere at have med at gøre. Flere genveje og mere information i fx nyhederne gør spillet endnu bedre og mere spillevenligt.
For nybegynderen, så er der også lagt vægt på brugervenligheden. Man kan hurtigt få et overblik over spillet ved at læse dens tutorial og ved at benytte sig af hjælpe-knappen. Det skinner igennem at Sigames jagter flere tilbedere.

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

Forrige artikel

Rossi: Permanent skifte udelukket

Næste artikel

Politiet kigger nærmere på Lehmann

ANNONCE