Hvem spillede da Giggs debuterede og hvad laver de nu?

Ryan Giggs har en lang og glorværdig karriere for Manchester United bag sig. Den 40 årige veteran nærmer sig med hastige skridt de 1000 kampe for klubben…

Ryan Giggs har en lang og glorværdig karriere for Manchester United bag sig. Den 40 årige veteran nærmer sig med hastige skridt de 1000 kampe for klubben, men tilbage i 90-91 sæsonen var waliseren et ungt og ubeskrevet blad for “de røde djævle”. 

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

I en kamp, mange nok har glemt på grund af det smertelige 2-0 nederlag, Manchester United led til Everton 2. marts 1991, den dengang 17-årige Ryan Giggs sin debut, da han blev skiftet ind i stedet for Denis Irwin, der måtte udgå med en skade. 

I denne artikel ser vi nærmere på de spillere, foruden ”Giggsy”, der var på holdkortet den dag for mere end 22 år siden og hvad der siden er blevet af dem. Kilden til artiklen er Manchester Evening News.

Les Sealey (1957-2001):

Kortvarigt målmand i perioden 89-91, indtil en dansker som bekendt gjorde sin entré. Holdt målet rent i FA cup finalen i 1990 i fraværet af førstemålmand Jim Leighton og var med til i 1991 at vinde den europæiske Cup Winners Cup over Barcelona. Som målmandstræner for West Ham fik han i august 2001 et hjertestop og døde, måneden inden sin 44 års fødselsdag.

Denis Irwin (1965-):

Spillede 12 år og 529 kampe for United efter sin ankomst i 1990 fra Oldham. Lå i mange år som fast mand på venstrebacken bagved Giggs, med hvem han i 1999 var med til at vinde ”The Treble”. Bor i lokalområdet hvor han dækker Manchester United for MUTV.

Lee Martin (1968-):

Venstreback der tilbragte seks år i klubben, men tit stod i skyggen for Irwin. Mest kendt for at score det vindende mål mod Crystal Pallace i FA Cup-finalen i 1990. Arbejder i dag med børn og unge i Cheshire, hvor han også træner byens ungdomshold.

Darren Ferguson (1972-):

Søn af Uniteds mest vindende manager, der var med til at vinde en enkelt Premier League titel i 1993. Har selv jagtet en karriere som fodboldtræner, for øjeblikket for Peterborough.

Mal Donaghy (1957-):

Giggs’ ældste tidligere holdkammerat. Kom til United fra Luton i 1988, hvor han blev fire år, med en Liga Cup medalje som eneste sølvtøj som belønning. Træner i dag Nordirlands U-19 hold.

Gary Pallister (1965-):

Kåret som årets spiller i 1992, udgjorde han en vigtig rolle i Uniteds succes i halvfemserne. Specielt kendt for sit partnerskab med Steve Bruce. Opnåede 15 titler i alt, heriblandt fire Premier League trofæer. Agerer for tiden som ”Operations Director” for Darlington.

Lee Sharpe (1971-):

Stærk kantspiller, der fik sit gennembrud lidt før Giggs, og som i sin tid var spået til store ting, men udløste aldrig rigtigt sit potentiale. Nåede dog 207 kampe i sine otte or for klubben. Han arbejder lige nu som tv-ekspert.

Paul Ince (1967-):

Fyldte godt op på Uniteds midtbane i de første succesrige år i Ferguson-æraen, men faldt ud med manageren og blev solgt til Inter Milan. Tørnede senere ud for ærkerivalerne fra Liverpool og opnåede i alt 53 kampe for det engelske landshold, som han var den første sorte mand til at anføre. I dag træner for Blackpool.

Brian McClair (1963-):

Offensiv midtbanespiller, der var en af Fergusons allerførste signings. Han opnåede 471 kampe for ”de røde djævle” og var op igennem halvfemserne en vigtig mand for Fergies succes. I dag er han leder af Manchester Uniteds ungdomsakademi. 

Clayton Blackmore (1964-):

Ligesom Giggs også fra Wales, der spillede som både back og midtbanespiller med et aldeles kraftfuldt skud. Spillede ligesom dagens fødselar efter han fyldte 40 år, senest for Neath i 2010. 

Danny Wallace (1964-):

Detroniseret kantspiller efter Giggs’ ankomst, der forlod United i 1993 efter kun 47 ligakampe for storklubben. Siden tørnede han ud for klubber som Millwall, Birmingham og Wycombe, inden han i 1995 desværre måtte lægge karrieren på hylden. Året efter blev han diagnostiseret med multipel sklerose. I 2006 trodsede han sin sygdom og fik opmærksomhed, da han gennemførte London Maraton på fem en halv dag.

Forrige artikel

Moyes sander Baines-transfernederlag

Næste artikel

Optakt: Tottenham Hotspur- Manchester United

ANNONCE