Optakt: Tottenham Hotspur- Manchester United

United skal en tur til White Hart Lane, hvor et kriseramt Tottenham-mandskab venter.

Blot ét enkelt point adskiller Manchester United og Tottenham Hotspur i Premier League-tabellen. Alligevel går de to klubbers managers ind til kampen på vidt forskellige grundlag. David Moyes kommer fra en fantastisk 5-0-sejr på udebane over Bayer Leverkusen, Andre Villas-Boas har stadigvæk ikke fået vasket pletten bort fra Tottenhams pinlige 6-0-nederlag mod Manchester City. 

Bevares, Manchester United har ikke haft den mest overbevisende sæsonstart. 21 point i 12 kampe er klubbens værste start siden 2004/05. “De røde djævle” har smidt mange dumme point – senest i søndags, hvor Cardiff reducerede til 2-2 i overtiden, og frarøvede United to point. 

Til gengæld er Moyes’ mandskab begyndt at vise spillemæssig fremgang, og det virker som om, skotten er ved at finde fæste på Old Trafford. 

Andre Villas-Boas er igang med sin anden sæson i Tottenham, og sædet under ham er varmt. Trods en dyr og talentfuld trup, har Spurs kun formået at score ni mål i 12 kampe. Fundamentet har været bygget op omkring en solid defensiv, men den blev skudt i sænk mod City, hvor de led deres største nederlag i 17 år. Defor modtager Villas-Boas en masse hug i pressen for tiden. 

Hvorvidt portugiserens job reelt er i fare, er imidlertid tvivlsomt. Han førte Tottenham til det højste pointantal i klubbens historie i sidste sæson, og han er stadigvæk igang med at spille et nyt hold sammen. 

Søndag kan Villas-Boas få kritikken til at forstumme, hvis han snupper tre point mod de regerende engelske mestre. Det vil i så fald være første gang i over ti år, at United taber på White Hart Lane. 

Dato, tid og sted:
Kampen bliver spillet søndag den 1. december, klokken 13:00 på White Hart Lane.

Skader/karantæne
Der kommer højst sandsynligt ingen danskere på banen i morgen. Christian Eriksen er ude med en ankelskade. 

Udover den tidligere Ajax-spiller, må Tottenham også undvære Harry Kane og Danny Rose. 

Emmnauel Adebayor er tvivlsom. 

Manchester United må fortsat undvære Michael Carrick, men til gengæld er der håb for, at Nemanja Vidic, Rafel og Robin van Persie er klar igen.

Dommer
Mike Dean dømmer kampen. 

Mulige startopstillinger

Tottenham Hotspur
Lloris
Walker – Dawson – Chiriches – Vertonghen
Sandro – Paulinho
Lennon – Holtby – Townsend
Soldado

Manchester United
De Gea
Smalling – Evans – Ferdinand – Evra
Valencia – Jones – Fellaini – Nani
Rooney – Van Persie 

Hold øje med:
Ingen i Tottenham har været i stand til at løfte arven efter Gareth Bale – deres offensiv har været tandløs. Til gengæld har defensiven været stærk (hvis man ser bort fra City-fadæsen), og en nøglespiller der er Jan Vertonghen. Belgieren kommer højst sandsynligvis til at spille overfor Antonio Valencia, og deres indbyrdes duel bliver vigtig for kampen. 

Vertonghen har også tidligere forvoldt skade på Manchester United. I sidste sæson scorede han, da Spurs besejrede United på Old Trafford. 

Sagt om kampen:
“Spurs mod United er en svær kamp. Det bliver ikke let, men vi tager derned (til London, red.) med det formål at vinde kampen.” – David Moyes.

Skribentens bud på kampens udfald:
United har en god statistik på White Hart Lane, og Tottenham er inde i en lille krise. Jeg tror på en 3-1-sejr til udeholdet.

Vidste du, at…

 • Ryan Giggs har igennem sin karriere scoret ti gange mod Tottenham. Scorer han i morgen, vil Spurs blive det hold, han har scoret flest mål mod.
   
 • David de Gea og Chris Smalling får begge deres kamp nummer 100 for Manchester United, næste gang de spiller.
   
 • Spurs har i indeværende sæson ikke prøvet at få point med fra en kamp, de er kommet bagud i. 
   
 • Manchester United har ikke tabt på White Hart Lane siden maj 2001, hvor de tabte 3-1. 
   
 • Wayne Rooney er tre mål fra at have scoret 150 ligamål for United. 

Hvem spiller rivalerne imod:
Cardiff – Arsenal
Hull – Liverpool
Manchester City – Swansea
Chelsea – Southampton

TV:
Kampen vises på TV3 Sport2. 

Forrige artikel

Hvem spillede da Giggs debuterede og hvad laver de nu?

Næste artikel

Her kan du se Spurs - Manchester United

ANNONCE