OT.dk’s Transferevaluering: Casemiro

Efter flere års søgen efter en defensiv midtbanespiller, har United muligvis fundet den rette mand til opgaven. Læs her, hvordan vi vurderer Casemiros første halve år i United.

Der er nu kun få dage til, at januartransfervinduet åbner for Premier League-klubber. Derfor har vi hos OldTrafford.dk lavet en transferevaluering af alle de spillere, som kom til i sommer. Vi vurderer, hvordan de nye spillere har præsteret det første halve år i klubben.

Vi er nået til brasilianske Casemiro, som ankommer med blandt andet fem Champions League titler i rygsækken.

 

Spiller: Casemiro

Pris: 70.65 millioner euro (525 millioner kroner)

Kom fra: Real Madrid

Manglen på en defensiv midtbanespiller var ikke blot et problem, som Erik ten Hag stod med, da han ankom til United. Klubben har de sidste mange år manglet stabilitet på midtbanen. Mourinho hentede i 2017 Nemanja Matic til klubben, som han havde haft stor succes med i Chelsea. Serberen slog dog aldrig rigtig til i United og forlod også klubben i sommer. Nu var det op til Ten Hag at finde en afløsning, som kunne skabe stabilitet på midtbanen den kommende sæson.

Valget faldt ikke blot på hvilken som helst CDM. United hentede nemlig brasilianske Casemiro, en midtbanespiller på den øverste hylde. Den 30-årige behøver næppe den store introduktion. En alsidig spiller, som har vundet utallige titler på klubplan. Ankeret på det Real Madrid-hold, som vandt tre Champions League-titler i træk. Casemiro så ud til at besidde alle de egenskaber, som United så længe har søgt efter.

Casemiro var ude de første tre kampe af sæsonen og fik sin debut som indskifter i 1-0 sejren over Southampton. Han kom igen ind fra bænken i de følgende to kampe mod Leicester og Arsenal, som United begge vandt. Hans første start kom i 0-1 nederlaget til Real Sociedad i Europa League. Hans første kamp fra start i Premier League kom i 2-1 sejren over Everton. Siden da, har Casemiro startet inde i samtlige Premier League Kampe.

Casemiro har i alt spillet 12 Premier League-kampe i indeværende sæson. Her er det blevet til otte sejre, to nederlag og to uafgjorte. I de otte kampe, hvor Casemiro er startet inde, er det blot blevet til et enkelt nederlag. Casemiro har scoret et enkelt mål og lavet to assists.

Efter en langsom start, hvor den 30-årige brasilianer lidt uventet kun blev brugt som indskifter, har Casemiro virkelig etableret sig på Uniteds midtbane, hvor han sammen med Eriksen har fungeret som præcis det, man i klubben, håbede han ville nemlig en alsidig, defensiv og spilfordelende midtbanespiller. Udover et vigtig mål i overtiden mod Chelsea, samt to assist, har holdet kun lukket fem mål ind, når Casemiro har startet. Dertil måtte han også vikariere som centerforsvar, da United kort efter VM mødte Burnley i Carabao Cuppen. Her formåede brasilianeren både at hjælpe holdet til et clean sheet, mens han flere gange leverede lange afleveringer op i banen. Og selvom han har været i gang længe, ser vi stadig kampånden og aggressiviteten i fuld effekt.

Spilleren selv har været utrolig tilfreds med sin ankomst i United, og føler allerede nu, at han har været en del af holdet længe.

– Jeg har følt mig velkommen her fra den første dag jeg ankom og det er jeg utrolig taknemmelig for. Jeg føler allerede jeg har været her i lang tid og det fortjener fansene stor tak for. Vi arbejder hårdt for at gøre fans og holdet glade og det kan vi ikke uden den enorme hjælp vi får fra tribunen, fortæller Casemiro.

 

Vurdering: 8/10

Der gik nogle kampe, før den erfarne midtbanespiller for alvorlig kom i gang efter skiftet til United. Men siden da har Casemiro på mange måder lignet den midtbanespiller, som klubben i så mange år har ledt efter. Brasilianeren bliver bedre for hver kamp han spiller og ligner ikke en mand, som er færdig med at vinde titler.

Forrige artikel

Martinez er tilbage i Manchester

Næste artikel

Legender hylder Pelé

ANNONCE