OT.dk’s Transferevaluering: Martínez

Fra kritik omkring højden, til stjernespiller i midten. Lisandro Martínez har taget United med storm siden sin ankomst. Læs her, hvordan vi vurderer Martínez’ første halve år i United.

Der er nu kun en dag til, at januartransfervinduet åbner for Premier League-klubber. Derfor har vi hos OldTrafford.dk lavet en transferevaluering af alle de spillere, som kom til i sommer. Vi vurderer, hvordan de nye spillere har præsteret det første halve år i klubben.

Den sidste spiller, vi mangler at evaluere på, er argentinske Lisandro Martínez, som har været en af de helt store overraskelser for United i denne sæson.

 

Spiller: Lisandro Martínez

Pris: 57.37 millioner euro (428 millioner kroner)

Kom fra: Ajax 

Rio Ferdinand og Nemanja Vidić vil uden tvivl blive husket tilbage på som en af de stærkeste forsvarsduoer, som både Premier League og Manchester United har set. Men siden da, har især det centrale forsvar været et af de mest omtalte emner, når man snakkede om svagheder hos United. Utallige makkerpar er blevet prøvet af, men aldrig med stor succes. Van Gaal havde især en idé om at finde en venstrebenet CB til holdet, men hellere ej dette blev en succes. I 2019 blev Harry Maguire hentet ind for en kæmpe sum penge. Penge, som mange nok vil mene, kunne være brugt bedre. I 2021 kom Raphael Varane til og lignede et godt bud på den ene halvdel af en fremtidig stjerneduo i forsvaret. Men hvem skulle så være den anden?

I sommer kom Erik ten Hag så til. Og hollænderen så ud til at have den samme idé, som førnævnte Van Gaal. Han hentede derfor 24-årige Lisandro Martínez, som han selv havde trænet i Ajax. Den unge forsvarsspiller passede ind i ideologien omkring en venstrebenet midterforsvar. Og Ten Hag mente selv, at argentineren havde niveauet til United.

Der gik dog ikke længe, før kritikerne kom til. Mange mente nemlig, at Martínez højde ville blive et problem. Og med sine 1.75 meter lignede han dog heller ikke prototypen på en centerback i Premier League. Men Erik ten Hag var ikke i tvivl, og Martínez sprang direkte ind i startopstillingen, da Premier League-sæsonen blev skudt i gang.

Det blev næppe nogen drømmestart for argentineren, da United tabte de første to kampe i ligaen, hvor der samlet blev lukket hele seks mål ind. De første to kampe var med Maguire og Martínez i midten, men da holdet i den tredje runde skulle møde Liverpool, var det med Varane fra start i stedet for Maguire. United vandt kampen 2-1, og med sejren fulgte store roser til især Martínez.

United fortsatte med at vinde, og Martínez fortsatte med at sige alle kritikerne imod. I alt har argentineren spillet 14 kampe i ligaen, hvor det er blevet til 8 sejre, fire nederlag og to uafgjorte.

Martínez har sidenhen på alle måder vist, at han har niveauet til Premier League. Og højden er næppe et problem, når man vinder over halvdelen af sine dueller og taklinger. Også spillet frem i banen har argentineren bidraget med, hvor han har 6 succesfulde afleveringer ind på modstanderens sidste tredjedel pr. kamp.

Martínez har ikke lyttet til den kritik, der fulgte med ankomsten, men er til gengæld meget glad for at være kommet til United.

– Jeg er ligeglad med kritik. Jeg tror på mig selv, og jeg stoler på mine evner. For at være ærlig er det en drøm blevet til virkelighed at spille for en kæmpe klub som Manchester United, og at spille i Premier League, som er en af verdens største. Jeg er meget glad, fortæller Martínez.

 

Vurdering: 9/10

Martínez har uden tvivl været en af de helt store overraskelser i denne sæson. Den 24-årige har for alvor bevist, at han har, hvad der skal til for at spille i Premier League. Han er allerede nu en fast mand i forsvaret, og herfra mener vi også, at han har været Uniteds bedste indkøb i sommer.

Hvis du stadig ikke er overbevist, kan du læse vores blog omkring Martínez.

Forrige artikel

Officielt: Ronaldo skriver under med Saudisk klub

Næste artikel

Startopstilling: Garnacho starter - Rashford ude

ANNONCE