Ugens talent: James Garner - den nye Carrick

Kenneth Nielsens billede
Indsendt af Kenneth Nielsen den ons, 11/04/2018 - 15:14

Old Traffford ©Getty

En af de store profiler på sæsonens u18-mandskabet har været midtbanespilleren James Garner. Der er draget ligheder til Michael Carrick, grundet begge spilleres fantastiske kvaliteter i pasningsspillet, og deres evne til at binde spillet og holdet sammen.

Garner fyldte blot 17 år i marts, men fik allerede sidste sæson lov at smage lidt på livet omkring u18-holdet, da han var med i de sidste kampe inden sommerpausen. I denne sæson har han været fast mand, og spillet stabilt og godt stort set hver eneste gang.

Midtbanespilleren blev belønnet for den fine form ved at blive udtaget til det engelske u17-landshold. Han kan desuden spille i det centrale forsvar, men har i denne sæson primært været anvendt som 6’er eller 8’er under Kieran McKenna.

Han er favorit til at blive nomineret til årets u18-spiller i denne sæson, efter at have holdt et flot højt niveau sæsonen igennem, og bare bygget på for hver kamp der er gået.

Styrker
Det er ikke uden grund, at Garner sammenlignes med Carrick. Unge Garner har en fremragende højre fod og er særdeles stærk i pasningsspillet. Og hans blik for spillet er eminent, hvilket foreløbig fem assists i denne sæson også er udtryk for. Samtidig er han dygtig til at komme med i feltet, og har indtil videre scoret tre gange i denne sæson.

James Garner er desuden en vældig klog spiller, og bruger også evnen til at læse spillet den anden vej rundt. Han mestrer begrebet restforsvar, altså måden han placerer sig på når United er i afslutningsspil. Han tænker altså frem i tid og placerer sig korrekt sted, enten så han kan blive en del af afslutningsspillet, eller være korrekt placeret for at stoppe en hurtig omstilling for modstanderens side.

Desuden er han i besiddelse af en skøn arbejdsiver, der bliver i den grad løbet nogle kilometer i løbet af kampene. Men i modsætning til så mange andre yngre spillere, virker det ikke hovedløst når Garner går i pres eller tager løb ud mod siderne i banen.

Det kan der arbejdes på
Det er naturligt, at der kan arbejdes lidt med den fysiske styrke og luftspillet. Garner er generelt ok med fysisk i u18-ligaen, men vil selvfølgelig skulle bygge mere på rent fysisk hvis han skal ind og lege med de store drenge på seniorniveau.

Luftspillet kan også forbedres. Men ofte klarer Garner u18-kampene uden at skulle ind og slås i luften eller i nærkampe, ved at være så dygtig og klog en spiller. Han forudser tingene og står de rette steder, i stedet for at skulle ind og kæmpe i nærkampene. Derudover kan venstrefoden forbedres.

Fremtiden for Garner

James Garner er fortsat ung og 1.års u18-spiller, så næste sæson vil han nok også primært være at finde omkring U18-mandskabet, med nogle kampe på u23 undervejs i sæsonen. At rykke ham permanent op, er nok lidt tidligt.

Det fantastiske samarbejde mellem Garner og Dylan Levitt inde på den centrale midtbane, er uden tvivl noget som træner Kieran McKenna vil arbejde på at udvikle yderligere, ligesom Michael Carrick nok vil arbejde en del med Garner og co.

Carrick har allerede været inde og coache Garner og give ham masser af råd, og hvem kan være en bedre læremester end Carrick. Det er i hvert fald et af klubbens helt store midtbanetalenter vi ser i James Garner, der meget vel kan være at finde på førsteholdet om et par år.