Blog: Agerer United som ’Verdens Største Fodboldklub’?

Ed Woodward hev som forventet ikke nogle store kaniner op af hatten i løbet Deadline Day, og hvad der skulle være en håbefuld start på ’genopbygningen af Manchester United’, er endt i en mindre skuffelse. På papiret ser defensiven for første gang i umindelige tider stabil ud, men resten står usikkert.

Længe før sidste sæson nåede sin afslutning var skriften på væggen, at Ander Herrera ikke ville være at finde i Manchester United, når Premier League for holdets vedkommende sparkes i gang på søndag. En blind person kunne argumentere for, at United, selv hvis den spanske terrier stadig var på holdkortet, skulle forstærkes midt på banen. Bruno Fernandes var ifølge portugisisk presse af flere omgange tæt på melde sig ind under Solskjærs faner, men ifølge flere troværdige engelske journalister er United ikke gået videre med den indledende interesse, der ganske rigtigt var i portugiseren.

En anden historie, der, hvis den skal tages for gode varer, bekymrer, er en, The Mirror bringer i dag, torsdag. Newcastles Sean Longstaff, som for mange fans var et meget ubekendt blad før sommeren, er højt på Uniteds ønskeliste. United-ledelsen vurderer angiveligt den unge midtbanespiller til omkring 20 millioner pund. En vurdering der dog overhovedet ikke står mål med det prisskilt på 50 millioner pund, som Newcastle har sat på spilleren. Eller med andre ord: Longstaff er IKKE til salg.

Ifølge The Mirror-journalisten Mark Jones så var det Ed Woodward selv, der førte forhandlingerne, men han lod dem ligge for at få Harry Maguire i hus for senere at kunne vende tilbage til Mike Ashley i håbet om, at Newcastle-ejeren var blødt op. En plan, der har givet bagslag, og nu ligner det, at United skal smide 70 af de helt store, hvis Longstaff skal i hus næste sommer. En dyr fejl.

Midtbanen bliver ikke forstærket, og det er dybt bekymrende.

Efter rædselskampen mod Everton i foråret forsikrede Ole Gunnar Solskjær, at der var flere spillere på den bane, der ikke ville være med, når de gode tider vender tilbage for United. Manageren er sikker på, at de tider vender tilbage. I foråret udtalte han også: ”I vil blive overraskede over, hvilke spillere der er klar til at ville spille for os.” Enten har virkeligheden ramt den sympatiske nordmand hårdt bag i, eller også vidste han ikke, hvordan det er at gå igennem et transfervindue med følge af Ed Woodward og chefforhandleren Matt Judge. Ja, det var nu godt nok Ed Woodward, der blev set entrere den bygning i London, hvor Dybala-forhandlingerne foregik. 

Netop Ed Woodward har stået i spidsen for de sportslige beslutninger, der er taget siden mesterskabssæsonen i 2013. Den administrerende direktør har siden trykket hånd med en pæn del både spillere og managers, som siden har vist sig ikke at kunne være med til at løfte United op på tidligere tiders tinder.

”Vi kan gøre på transfermarkedet, som andre ikke kan,” er Woodward citeret for.

Der er mange United-fans, der venter på at se præcist, hvad det er.

Forrige artikel

Officielt: Lukaku skifter til Inter

Næste artikel

Podcast: Den store sæsonoptakt

ANNONCE