Blog: Er “shop-amok” den rette løsning?

Med fare for at lyde som en gammel sur mand, så vil jeg påstå, at transfermarkedet er løbet løbsk, og United bør kraftigt overveje, hvordan de håndterer dette i den kommende tid. Jeg mener ganske enkelt ikke, at det hjælper at smide spandevis af millioner pund efter nye spillere, når man ikke får nok kvalitet, og samtidig har spillerne gående rundt i egen baggård.

Det er ikke for at være pladder-romantisk, men fodbold på absolut topplan, hvor United jo befinder sig, er simpelthen ved at miste forbindelsen til virkeligheden og den almindelige fan på jorden.

Prisen på en billet til stadion er høj, der vælter konstant nye trøjer på markedet som år efter år stiger i pris, spillernes ugelønninger stiger konstant, og transfermarkedet er stukket helt af. Det er jo efterhånden ikke muligt at kunne købe spillere for under 40 millioner pund.

Det er netop dette jeg har et problem med. Senest er United blevet rygtet særdeles interesserede i Harry Maguire fra Leicester. Nuvel, han spillede en god VM-slutrunde for England, har leveret på højt og stabilt niveau i flere år i Leicester og Hull, og er kåret til årets spiller i fem af de seneste syv år.

Men, 65 millioner pund for en Maguire er ikke bare vanvittigt, det er helt sindssygt. Det er jo nærmest ikke engang noget man kan forestille sig ske i et spil Football Manager, selv om det er hacket.

Som nævnt er Maguire da en ganske udmærket spiller, men er han en der virkelig vil løfte os til næste niveau? Næppe. Han er trods alt ikke en Rio Ferdinand eller Paolo Maldini. Samtidig har vi altså et ungdomssystem, hvor flere store talenter går rundt på netop denne position.

Hvorfor i alverden ikke satse på enten en Timothy Fosu-Mensah, der trods alt også viste sig flot frem sidste år på lån hos Crystal Palace. Eller stortalentet Axel Tuanzebe, der har et stort potentiale og blot skal have chancen. Var jeg i hans sko, ville jeg da omgående bede om at blive solgt, hvis Maguire hentes til United.

Samtidig har vi i de to seneste sæsoner købt to dyre herrer i Bailly og Lindelöf. Er tålmodighed ikke længere en dyd i United? Måske det var på sin plads at give de to og de to førnævnte unge talenter chancen, og ikke bare efter første fejl smide dem væk og gå ud og hente nye dyre spillere ind.

Class of 92 – med  David Beckham, Nicky Butt, Ryan Giggs, Gary Neville, Phil Neville og Paul Scholes – var specielt. Det er helt uhørt, at en klub på samme tid kan få så mange spillere igennem nåleøjet til førsteholdet. Tiden er også en anden nu, men når nu United har et så stærkt ungdomshold og så store talenter gående rundt, er det måske blot at have modet til at give dem chancen.

Se bare Rashford. Mon han nogensinde havde været med ved VM i Rusland, spillet så meget for United og allerede nu var den profil han er, hvis ikke Louis van Gaal i sin tid havde vist tiltro til talentet? Næppe. Har Mourinho samme sæt ”balls” som dem van Gaal på famøs vis fremviste i Bayern, og tør satse på ungdommen? Næppe.

Men det er i min optik den vej der skal gås nu, hvor priserne på transfermarkedet er stukket helt af. Richarlison fra Watford ryger måske til Everton for 50 mio. pund. Vanvittigt. Liverpool kaster om sig med penge, og generelt er det absurde beløb der kastes rundt mellem klubberne.

Det skal gå galt på et tidspunkt. Og fremfor United konstant smider flere og flere penge efter et mandskab, der helt tydeligt mangler noget, så er vejen frem i min optik, at der satses på ungdommen.

De kommer med tro på egne evner, med masser af gå-på-mod og energi, og vil frem i verden. Det savner jeg sku i United-truppen, som bærer præg af for mange er tilfredse med middelmådighed.

Måske det kræver et år eller to med kamp om top-4 positioner, men derefter er der et mandskab klar til at erobre verden. De bedste United-hold har altid været præget af en stamme af britiske spillere og spillere af egen avl.

De har en anden følelse for klubben, end en dyr sydamerikaner har. Hvorfor betale op mod 60 mio. pund for en snart 30-årig Willian, når vi står med en Chong som skal have chancen? Mangler han fysik, ja. Men så mangler Mata, Messi og Silva vel også fysik og må en tur ned på reserveholdet i deres klubber.

Det handler om at have den rette indstilling, og turde tage chancen. Der er en flok enormt talentfulde spillere på spring til førsteholdet nu her, men det kræver de vises tillid og får chancen.

Hellere gå den vej, end atter at smide 150-200 mio. pund ud af vinduet, og så stå til maj og atter have haft en halvsløj sæson. United bør sadle om, og stå af det vanvittige transfer-tog, og i stedet tro på egne værdier. 

Forrige artikel

Mourinho: Pereira skal spille mere simpelt

Næste artikel

Mourinho om Martial: Man får ikke altid det, man ønsker

ANNONCE