Blog: Hvorfor Rooney helst skal væk, men ikke skal sælges

Ah, ja, Wayne Rooney. Shrek, Grisen, The White Pele. Grimt barn har mange navne, men engelsk fodbolds største stjerne har også mange spørgsmålstegn klistret til sig. Bliver han? Skal han sælges? I givet fald, hvorhen?

Det er jo ikke nogen hemmelighed, at Chelsea og José Mourinho hjertens gerne overtager hans arbejdskraft, men United og Moyes har ved flere lejligheder blankt afvist at sælge englænderen med den falmende hårvækst.

Oplev Rasmus Højlund, Christian Eriksen og De røde Djævle på Old Trafford Få de bedste tips i OldTrafford.dk rejseguide

Spørgsmålet er, om klubben ikke bare skal gøre en ende på de forstyrrende spekulationer og vedvarende skriverier ved at få ham sendt videre i karrieren. For de forstyrrer, rygterne. Moyes og spillertruppen skal hele tiden forholde sig til det kraftige problembarn i en tid, hvor medierne ubønhørligt kværner på med transferrygter.

Og det fylder. En engelsk Guardian-journalist skrev i fredags, at hvis de engelske aviser hver har bragt bare én artikel om Rooney, Bale eller Suarez de sidste seks uger, ville det fylde 600.000 ord. Mere end Det Gamle Testamente.

Sælg ikke til rival

Men hvis United skal gøre en ende på skriverierne, skal de have en køber. Og helst én, der ikke har en portugisisk manager. Det vil være decideret hul i hovedet at sælge til én af de to værste mesterskabsrivaler. For det første fordi Rooney naturligvis stadig er en dygtig fodboldspiller, for det andet fordi det ville være et kæmpe moralsk boost, som Mourinho virkelig kan spinne guld på. Ja, spinne, for det er i den grad en sejr, han kan sælge i medierne.

Se Manchester Uniteds kampe på Viaplay

Bliv klar til kampene Læs mere og bestil Viaplay her (reklamelink)

Englands fineste fodboldekspert, Alan Hansen, skrev i sidste uge i The Telegraph, at det hold, der har Rooney, bliver mestre. Den altid forudseende Hansen er mest kendt for sit “You don’t win anything with kids”-citat, og derfor kan vi nok godt være sikre på, at det eneste, der ikke sker, er hans forudsigelse.

Spøg til side, så er Rooney en mand, der kan være afgørende for, hvor mesterskabet ender. Som målscorer, som assistmager og som vindertype.

Derfor: sælg under ingen omstændigheder til andre engelske klubber. I Manchester United har man selv set, hvordan én spiller kan påvirke en hel sæsons udfald. Den vordende sølvræv Robin van Persie gjorde i hvert fald sit til at sende guldet tilbage til Old Trafford i sidste sæson.

Hvem køber?

Hvis Rooney ikke skal sælges til en ligarival, er der jo ikke mange muligheder tilbage. Få klubber han den økonomiske og sportslige appel, som den 27-årige englænder og hans nuværende arbejdsgiver vil forlange. Derfor står United også i en svær situation, for gider han overhovedet gøre sig umage for klubben? Hvis man så jubelscenerne mod Swansea, ligner han ikke en mand, der føler sig ret tæt på sine holdkammerater. Uanset hvad Michael Carrick siger.

Det kan også blive dyrt for de engelske mestre, hvis man skal have en sur, ugidelig og dårligt humørspredende Rooney gående rundt. Især hvis han skal blive ved med at være lige så skadet som i preseason, for så bidrager han slet ikke sportsligt.

I årevis har United – personificeret ved Sir Alex Ferguson – været stærke i kraft af det sammenhold og den samhørighed, der hersker i truppen. Se bare sidste sæson, hvor United ikke havde den stærkeste trup eller det højeste topniveau, men til gengæld var et hold, der også formåede at vinde grimt på dårlige dage.

Stadig god

Der har allerede været rygter fremme om, at flere fremtrædende spillere i truppen er godt og grundigt trætte af Rooneys opførsel. Hvis det holder stik, kan det hurtigt blive lige så giftigt for den gode stemning, som Rafael Benitez er for en velfungerende fodboldklub.

Taler rygterne sandt, er det derfor ikke nogen god idé at beholde ham. Men vi har jo prøvet det her før, ikke? Rooney vil væk, men så ombestemmer han sig og laver derpå nogle nærmest perverst vigtige mål. Kan han finde det gode humør frem igen, er han en af de bedste spillere i truppen. Se bare kampen mod Swansea, hvor han på en halv time lagde op til to mål. Ikke spektakulære oplæg, bevares, og onde tunger vil måske sige, at de oplæg kunne enhver da lave. Ja, men det var der jo bare ikke andre, der gjorde. Så han er stadig god, Rooney.

Det handler om, at han skal gøre op med sig selv, om han har tænkt sig at være god og levere en ordentlig indsats i United. Men hvis han skal være angry and confused, som det hed sig i juli, så er han ikke en mand, der bringer mere godt end skidt med sig. Tværtimod. Derfor skal han helst ikke blive i United, men omvendt skal klubben heller ikke sælge ham til dem, der gerne vil købe. 

Forrige artikel

United offentliggør ny samarbejdspartner

Næste artikel

Chelsea klar med nyt Rooney-bud

ANNONCE