Blog: Ten Hag er blevet et tilvalg

Betragtninger og tolkninger på de seneste dages udvikling omkring Erik ten Hag fra en forsigtig optimistisk og bekymret fan.

Foto: Michael Steele/Getty Images

Dette er en blog. Den er udelukkende udtryk for skribentens egen holdning. 

Jeg tjekker næsten hver morgen X uden, at der hverken plejer at være særlig mange feeds eller nyheder af betydning. Onsdag morgen var anderledes for David Ornstein kunne sent tirsdag berette om, at Erik ten Hag forbliver manager i Manchester United, og herefter kunne flere troværdige som mindre troværdige profiler fortælle samme historie. Normalvis hedder det ’ingen røg uden ild’.  Onsdag var der røg over det hele, og det er vel så tæt man kan komme på en bekræftelse fra klubben af, at Erik ten Hag fortsætter.

Jeg har siden midten af foråret været overvejende tilhænger af en fyring af Erik ten Hag. Manglende resultater, spillestil og stabilitet har været udslagsgivende for den holdning. Derfor har jeg også med en vis undren noteret mig, at alle afstemninger viser en opbakning til den skallede hollænder – før og efter tirsdag aften.

Nu bliver han, og det må man som fan af United naturligvis bakke op om – længere er den faktisk ikke.

Processen

Siden triumfen i FA Cup’en har man ventet på nyt fra managerfronten, og flere har kritiseret, at der er gået så lang tid. Ventetiden på beslutningen har, set fra min stol, udmøntet sig i bl.a. rygterne om Bruno Fernandes’ afsked med Old Trafford, og mandag meldte flere medier om en stigende usikkerhed i truppen om, hvem der skal være manager, når man starter op igen.

Den lange proces tror jeg skyldes tre ting. Ét er, at man ikke har formået at lande Dan Ashworth officielt. Han var udset til at være en vigtig del af beslutningsprocessen, og man har helt sikkert håbet, at han var komme til United før. Det har udskudt beslutningen, selvom ingen vel er så blåøjet, at man tror, at Ashworth ikke har været en del af processen i det skjulte.

Den anden grund er, at man ikke gør noget overilet i den nye sportslige ledelse, hvilket har syntes tydeligt siden Sir Jim Ratcliffes indtræden i klubben. Man ville ikke fyre før man havde undersøgt markedet og snakket med andre managers (igen den megen røg) for at være sikker på, at Erik ten Hag er det bedste løsning nu og her til at føre Manchester United mod bedre tider.

At Ten Hag nu bliver, tolkes der løs på, og for undertegnet handler det bl.a. om det sandsynligvis var den billigste løsning, samt at Ten Hag (tilsyneladende) er det bedste alternativ i det ledelsesrum en manager får i Manchester United under Ratcliffes sportslige ledelse. Derudover selvfølgelig de åbenlyse grunde med to pokaler på to sæsoner, de mange skader og arbejdet med unge spillere.

Processen for at nå til den beslutning har åbenlyst taget lang tid – og nok også længere end Ratcliffes og de fleste fans have forventet. Men jeg vil til en hver tid hellere have en velovervejet beslutning end en hurtig og ”nem” beslutning med en fyring til følge.

Dog er handlekraft og fleksibilitet en vigtig del af moderne fodbold, og det kan godt bekymre mig, at man ikke har været hurtigere til at komme frem til den beslutning uanset forholdene på ledelsesgangen. Lange beslutningsprocesser kan potentielt blive en hæmsko for projektet.

Tilvalg

Den tredje grund er, at der tilsyneladende har været gang i kontraktforhandlinger med Ten Hag, som Fabrizio Romano skriver torsdag.

Ten Hag er blevet et tilvalg for klubben, der allerede har lavet flere fravalg på diverse andre betydningsfulde poster. Med en forlængelse af Ten Hag er han nu Ratcliffes mand og ikke et efterladenskab fra den tidligere ledelse, hvilket er en vigtig pointe overfor spillerne og resten af truppen.

Selvom jeg var og er overvejende i tvivl om Ten Hag er den rigtige, bliver jeg nødt til at bakke ham op, som tingene er nu. Gør jeg ikke, stiller jeg samtidig spørgsmål ved om jeg Ratcliffes folk er de rigtige – og det gør jeg trods alt.

Ikke desto mindre er tilvalget af Ten Hag et sats for Ratcliffe, og jeg tror man vil gå langt for at få ham til at lykkes, hvilket betyder forbedrede træningsfaciliteter, nye spillere og potentielt mere magt til Ten Hag. Lykkes Ten Hag ikke, peger pilen på Ratcliffe, og der må tiden vise, hvor stædig han er i forhold til at tabe ansigt.

Der spilles i den grad højt spil i klubben i disse dage.

Hvor stiller det mig som fan?

Jeg er forsigtig optimist i skrivende stund – men jeg er også bekymret.

1 kommentar
 1. Som massiv kritiker af EtH både under og især mod slutningen af den forgangen sæson var det en personlig udfordring af forstå og efterfølgende acceptere at EtH skulle have chancen i næste sæson og dermed fuldføre sin oprindelige kontakt…det købte jeg tildels pga FA Cup triumfen men også det faktum at skadessituationen var ekstrem osv…det gjorde ikke livet nemmere for hverken EtH eller spillerne…derudover var der også et økonomisk aspekt hvor en fyring ville koste kassen…

  Men nu vil man tilsyneladende forlænge EtHs kontrakt….?

  Det er godt nok et sats der vil noget, mit perspektiv på den økonomiske bet i forhold til en fyring blev lige pludselig meget aktuel…igen, bare endnu dyrere.

  Præmissen om at EtH bliver et tilvalg af Sir Ratcliffe køber jeg, men så hænger ansvaret bestemt også på ryggen af Sir Ratcliffe….

  Det er et stort sats….også for stort i min optik, men jeg jo stole på og bakke op om den nye sportslige ledelses beslutninger.

  For nu.

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

Fabrizio Romano: Kontraktforlængelse til ten Hag er et spørgsmål om tid

Næste artikel

Overblik: Her skal United-spillere i aktion ved EM - første spillerunde

ANNONCE