Blog: Vis Jesse Lingard respekt

Bloggen er skrevet af Jeppe Fransson, som er 31 år og bor i Roskilde. Til dagligt arbejder han som socialrådgiver, hvor han hjælper udsatte børn og deres familier. Han har holdt med United siden 1997/1998-sæsonen, fordi han forelskede sig i David Beckhams højrefod. 

Nu vil han gerne slå et slag for en af de mest udskældte spillere på Old Trafford lige nu: Jesse Lingard.

Efter kampen mod Derby for et par uger siden blev Jesse Lingard verbalt overfaldet af fans fra begge klubber. Muligvis med racistiske tilråb, men i hvert fald med meget nedladende tilråb. Og det var vel at mærke efter en kamp, hvor han ikke faldt igennem, men i løbet af kampen spillede sig fint op og indgik i fine kombinationer – blandt andet med Juan Mata og Bruno Fernandes.

Jeg væmmes helt nede i mavesækken, når United-fans tilsviner spillere, som har vist loyalitet overfor klubben. Spillere som Jesse Lingard er sjældne spillere i topklubber. Det er spillere, som for de fleste andre Premier League-klubber ville spille fast hver evig eneste uge. Men de vælger at blive i klubben, fordi de er loyale og har kærlighed til klubben.

Den loyalitet skal simpelthen belønnes. Selvfølgelig er det ikke et carte blanche til at præstere rigtig skidt, men Ole Gunnar Solskjær har også straffet dårlige præstationer i løbet af sæsonen. Jesse Lingard er langt fra den ideelle startopstilling. Men omvendt er dårlige præstationer heller ikke et carte blanche for fans til at svine ham så modbydeligt til. Hvad er det, der får voksne mennesker, der lige har set deres hold banke Derby, til at råbe “SHITE” ned mod en spiller, som er født og opvokset i klubben? Jeg fatter det simpelthen ikke.

Tidligere store United-hold havde også habile reservespillere, som havde kærlighed til klubben og som var rigtig fine reserver. De var vigtige rotationsspillere, som aldrig ville indgå i en startopstilling, hvis alle
var friske. Spillere som John O’Shea, Wes Brown og Darren Fletcher ville i gode perioder være i startopstillingen, men ellers være rotationsspillere,
som blev kastet for løverne, når de faste startere skulle spares eller var skadet. Der var altså også svingende præstationer fra de spillere. Men et hold kan ikke klare en hel sæson uden breddespillere. Det synes jeg, at rigtig mange United-fans i øjeblikket mangler en helt grundlæggende forståelse for.

Jesse Lingard har spillet dårligt i denne sæson – som i rigtig dårligt – men manden har også haft virkelig store problemer i den private sektor, som kun kan smitte af på banen. Det kan ikke undgås. Den hetz, som lige nu kører mod ham, hvor han ikke kan gøre noget som helst rigtigt, er decideret modbydelig og disrespektfuld overfor en af vores egne. I stedet burde vi omfavne ham, vise alt vores klubkærlighed til ham og hjælpe (!) ham op på det niveau, han tidligere har vist.

For Jesse Lingard er stadig en rigtig fin fodboldspiller, når det kører for ham. Han er hurtig, teknisk god, er en fandens god afslutter på kanten af feltet og en eminent gennembrudsspiller. Hvis vi kan få ham igang igen, så har vi en rigtig god rotationsspiller.

Ovenstående smøre kunne også skrives om Phil Jones, som også modtager helt urimelig kommentarer i diverse fanfora. Bevares, vi har bedre forsvarsspillere end ham, men han er sgu en loyal klubmand, som snart har været United-spiller i 10 år – det er altså noget af en bedrift. Når han offentligt er ude at sige, at han ikke vil have sin testimonialkamp, fordi han er bange for, at ingen møder op, så gør det mig faktisk rigtig ked af det. Han kæmper med det, han har at byde ind med – og det fortjener respekt.

Så skulle vi ikke sætte lidt mere pris på de spillere, som har vores elskede Manchester United i hjertet?

Hvis du også kunne tænke dig at bidrage med en blog til OldTrafford.dk, så send en artikel eller et forslag til redaktør Emil Jørgensen på emil@oldtrafford.dk.

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans (FÅ PLADSER TILBAGE). Læs mere her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Rygte: United klar til at forlænge Matic' kontrakt

Næste artikel

United-bøger: Fem anbefalinger i en coronatid

Relaterede artikler
Ralf Rangnick
Gå til siden

Blog: Voksenskældud til Rangnick

Ralf Rangnicks regeringstid i Manchester United er nu over en måned gammel. Alligevel ligner tyskerens hold til forveksling Ole Gunnar Solskjærs, da det var allerværst.
Gå til siden

Gode, gamle Ole: Hvad gik der galt?

Da klubben i sommer forlængede Ole Gunnar Solskjærs kontrakt, var jeg ét stort smil. Flere kloge hoveder på Twitter og…
Total
0
Share