Darren Fletcher Football Genius!

Manchester United annoncerede tirsdag aften at Wayne Rooney i den kommende sæson bliver holdets anfører under Louis van Gaal.

Egentlig et forventeligt valg, men også et valg der har været ret omdiskuteret blandt United-fans. Ikke mindst da en ny kandidat til rollen hen over sommeren dukkede op i Darren Fletcher. 

Skotten har nemlig haft en storslået pre-season under Louis van Gaal og det viste sig da også at det er noget hollænderen har lagt mærke til. Faktisk så meget at Fletcher er blevet udnævnt som viceanfører.

Jeg sad netop og fik denne information alt i mens jeg var ved at skrive en nyhed fra aftenens kamp, men jeg måtte lige stoppe op i skrivningen. Jeg fik helt kuldegysninger over at læse det. 

Darren Fletcher som viceanfører.

Darren Fletcher!

Mr. Manchester United

Manden der har været så grueligt meget igennem og nok er den i klubben der allermest sprudler af Manchester United efter at Giggs og co. er stoppet.

Det er ikke mere end 14 måneder siden at Sir Alex Ferguson viste sit store sind ved at sende en opmuntrende hilsen til sin landsmand i sin afskedstale. Jeg var der selv på stadion til denne lejlighed. Et privilegium Darren Fletcher ikke selv havde. 

Han har tidligere udtalt hvor stort det var at opleve hjemme i sofaen og hvordan denne hilsen kun blev modtaget med en endnu større gejst for at komme tilbage.

– Det gav mig den allerstørste iver for at komme tilbage. At høre ham sige det, efter alt hvad han har gjort for dig, så vil man bare komme tilbage alene for at takke ham og klubben for det de har gjort for mig, har Fletcher senere udtalt.

Fletcher har som bekendt været igennem en del.

Han kom ind på førsteholdet og blev med det samme brugt på højrekanten. En position han tydeligvis ikke magtede til fulde. Han blev lagt for had af mange – også United-fans. Han fik blandt andet tilråbet “Darren Fletcher Football Genius”. Et tilråb der nok af mange nok blev brugt mere eller mindre ironisk. 

Men da han kom ind på den centrale midtbane, så fik jeg for første gang nogle gensyn med Roy Keane på midtbanen. Endelig havde vi fundet en mand der var opgaven og sammenligningen værdig.

 Ikke kun inde på banen havde han det svært. Også udenfor oplevede han en del modstand. Ikke mindst da hans kone og tvillingebørn blev ofre for et voldeligt røveri i hjemmet.

Han kom igen tilbage, som han også gjorde det på banen.

Havde gjort forskel i CL-Finale

I 2008 var han en af vores bedste spillere og jeg er sikker på at vi havde vist større modstand imod FC Barcelona i Champions League-finalen i 2009 hvis bare Fletcher havde været med.

Siden gik det ned ad bakke for skotten og igen mødte han måske den største modstand nogensinde. “En mystisk virus” blev den først omtalt som i klubben, men det viste sig at være den kroniske tarmsygdom ulcerative colitis, som endte med at Darren Fletcher måtte sætte sin fodboldkarriere på standby.

Her er vi så i maj 2013. Sir Alex Ferguson benytter sin kortfattede afskedstale til at ønske Fletcher det bedste for at komme tilbage.

Og det gjorde han. Og her, bare 14-15 måneder senere har han imponeret sin nye manager så meget at han nu har fået opgaven som viceanfører.

Jeg bed mærke i hans citat ovenpå annonceringen, hvori han beskriver det som et særligt stolt niveau for ham og hans familie.

Jeg er ikke mindste i tvivl om at denne stolthed mærkes i familien. Den er velfortjent og selv jeg her i Danmark mærker en vis stolthed over at en af mine alletiders favoritspillere nu får den anerkendelse han fortjener – både på og udenfor banen.

En ofte undervurderet spiller, der om nogen har bevist at fodbold ikke kun er fyldt med primadonnaer der piver over det mindste.

Darren Fletcher Football Genius!

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

Forrige artikel

Trio kan misse Swansea-kamp

Næste artikel

Sporting straffer Rojo

ANNONCE