Fem ting vi lærte af nederlaget til Arsenal

Top fire er pludselig en reel mulighed, og det er tungt for United-spillerne

Da Ole Gunnar Solsjær tog over i United den 17. december haltede United elleve point efter fjerdepladsen i Premier League, og det lå derfor ikke i kortene, at De Gea, Paul Pogba og kompagni bare tre måneder senere skulle være hvis ikke lunt så hvert faldt lunkent i svinget i forhold til at få lov at spille Champions League næste sæson. Det er selvfølgelig på grund af et ridt, som de færreste havde troet muligt, da Ole Gunnar Solskjær kom til.

Sammen med sejrene er selvtilliden vokset blandt spillere og fans, og som følge af den voksende selvtillid er forventingerne steget. Hvad der for få måneder siden virkede usandsynligt, er de seneste uger blevet enddog meget plausibelt – United har en god chance for at ende i top fire.

Før kick-off på Emirates søndag aften gjorde Wolverhampton United en tjeneste af de større, da de på Stamford Bridge tog et enkelt point. Lørdag smed Tottenham en 1-0 føring over styr, og pludselig lå det hele i Uniteds egne hænder – indtil De Gea og dommeren så kastede det væk igen på Emirates.

Imidlertid er fansene gået fra at tro, top fire var umuligt, til at det nu næsten er at forvente. Men kampen om de Champions League-givende pladser er urimeligt hårde, og med Chelsea og Manchester City-kampe –  begge på Old Trafford – kan gårsdagens nederlag vise sig at blive dyrt, når det endelige regnskab skal gøres op.

 

Rashford er ung og ustabil

Onsdag aften skreg Rashford sin glæde udover over Parc des Princes i Paris, da han på straffe sparkede United videre til kvartfinalen i Champions League. Fans og eksperter stod i kø for at lovprise stortalentets ’cojones’, og for en stund overtog han Kylian Mbappés plads som det mest lysende navn på den europæiske stjernehimmel.

Hvis Rashford kunne gå på vandet i Paris, var han på glatis i London. Bedst illustreret ved pæn mulighed i midten af første halvleg, hvor han fra en position i straffesparksfeltets venstre side ramte bolden så skævt, at den gik ud omkring hjørneflaget. Hurtigløberen gav prøver på sit vanvittige antrit, men der var også Welbeck’ske sammenligninger over den sidste aflevering, desværre. Men som det til alle dage vil være med unge spillere, så vil Rashford levere ustabile præstationer et par sæsoner endnu.

Frustrerende og dyrt nederlag – opmuntrende præstation

”Vi har vundet kampe, vi ikke fortjente at vinde, og i dag tabte vi en kamp, vi ikke fortjente at tabe” sagde Solskjær umiddelbart efter kampen mod Arsenal.

Den norske caretaker-manager bliver bakket op af statistikkerne. United havde flest skud på mål(4-3), de havde bolden mest(55-45%), og de ramte en medspiller flest gange(84% mod Arsenals 74%). Dog er det (endnu) ikke statistikker, der vinder fodboldkampe, og det var til Uniteds fordel mod PSG, men skuffelsen over et nederlag siver hurtigere ud af kroppen, når det er på baggrund af en godkendt præstation. Hvem husker ikke Brighton-kampen i starten af sæsonen, hvor United blev spillet baglæns ud af stadion og fortjent tabte 3-1? Magtesløsheden var stor, og der er flere andre lignende eksempler fra tiden under Mourinho. Sevilla i Champions League sidste år også.

Den mægtige og fantastiske klub, der er Manchester United, kommer til at tabe flere fodboldkampe – også på denne side af sommer – men sker det efter præstationer, hvor indsatsen og indstillingen viser, at intentionen er at vinde, fordi man er Manchester United, fordi man er den største klub og det bedste hold på banen, så er det til at leve med.

Shaw sætter sig tungt på Uniteds venstreback

”Det er fedt, at han er kommet tilbage efter de forfærdelige skader,” sagde en af mine bekendte, der er Liverpool-fan, da vi så fodbold søndag aften.

Luke Shaw brød flere gange Arsenals angreb, hvorefter venstrebacken drev bolden op af venstresiden, gik i fine et-to kombinationer med Pogba, inden han fik muligheden for at sende indlæg afsted. Romelu Lukaku skylder englænderen en smule, da den belgiske angriber misbrugte et fornemt Shaw-indlæg i starten af kampen.

Luke Shaw skulle lægge øre til meget under José Mourinho, der efter en kamp eksempelvis udtalte, at nok var det Luke Shaws krop, der løb rundt på banen, men det var Mourinho, der fortalte Shaw, hvad han skulle gøre. Ret skal være ret, Shaw var én af få United-spillere, der kunne se sig selv i spejlet i den sidste tid under José Mourinho, men han har virkelig formået at løfte det niveau et hak eller to opad, og det er dejligt, at det rekordstore beløb, der blev sendt afsted til Southampton for Shaws gunst, begynder at blive betalt tilbage.

Venstrebacken, der bliver hånet for sin korpulente, Rooney-lignende kropsbygning, har sat sig tungt på en plads, som United har haft svært ved at fylde ud efter Patrice Evra, og da englænderen kun er 23 år, har United en venstreback i mange år fremover.

Not arrogant, just better

”Unai’s at the wheel,” var teksten i et Twitter-opslag med et billede af Arsenals-manager Unai Emery. Arsenal-lejren var selvfølgelig glade for den vigtige sejr men det at tage en linje fra en United-sang, der er populær for tiden, og dreje den en smule, sender et signal om, at United med Ole Gunnar Solskjær ved roret igen er kommet under huden på modstanderne. ”De Røde Djævle” er igen et hold, der skal ned med nakken, og fans af andre hold jublede sammen med Arsenals.

Jesse Lingard har i sine seneste to præstationer på Emirates brugt græstæppet som dansegulv efter scoringer i United-sejre, og på diverse sociale medier har den flamboyante offensivspiller sendt lidt stikpiller afsted mod London-klubben. Han kaldte Emirates for  ”Dancefloor” efter målet i FA Cuppen i januar, og det var noget, som Mesut Özil og Arsenals SoMe-afdeling brugte mod Lingard søndag aften. Til trods for, han ikke spillede med på grund af en skade.

Det sender signaler om, at Ed Woodward tog en helt rigtig beslutning, da han ringede Ole Gunnar Solskjær op igen. Nordmanden får United-spillerne til at opføre sig og levere som vaskeægte Manchester United-spillere. Det er standarder, der skal efterleves indenfor kridtstregerne, og det må gerne gøres med en vis arrogance og overlegenhed. Det er krav, som United-spillerne har taget til sig, og som det umiddelbart ligner, de kan præstere i. Vigtigst af alt, så kan de andre klubber mærke, at United igen har fået lidt af den gamle klasse tilbage.

Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

Total
0
Shares
Forrige artikel

På lånt tid: Henderson og Sheffield Utd. nærmer sig Premier League

Næste artikel

Podcast: Optakt til Wolves

Relaterede artikler
Ralf Rangnick
Gå til siden

Blog: Voksenskældud til Rangnick

Ralf Rangnicks regeringstid i Manchester United er nu over en måned gammel. Alligevel ligner tyskerens hold til forveksling Ole Gunnar Solskjærs, da det var allerværst.
Gå til siden

Gode, gamle Ole: Hvad gik der galt?

Da klubben i sommer forlængede Ole Gunnar Solskjærs kontrakt, var jeg ét stort smil. Flere kloge hoveder på Twitter og…
Total
0
Share