Fire ting, jeg mener …

Robin van Persie er det bedste køb siden Edwin van der Sar:

Jeg skal være den første til at indrømme, at jeg rynkede lidt på næsen, da Manchester United tilbage i 2005 hentede Edwin van der Sar i Fulham.

Den aldrende hollænder viste sig dog at være et sandt scoop og var med til at skabe den nødvendige ro i den bageste kæde for at få United tilbage i toppen af engelsk og europæisk fodbold.

Resten er historie, som man siger. Og ja, jeg var også skeptisk, da købet af Robin van Persie blev bekræftet. Hvad i alverden skulle vi med endnu en, bevares, fremragende, men aldrende angriber, når midtbanen skriger på forstærkninger?

Min skepsis er blevet gjort til skamme. Robin van Persie har kun været i sin nye klub i et halvt år, men beviser han gang på gang, hvor vigtig han er for United.

Og selvom han var væsentligt dyrere end van der Sar (24 mio. pund), ligesom han spiller i den modsatte ende af banen, må handlen betegnes som fundet for pengene. For halvandet år siden kunne Arsenal snildt have krævet det dobbelte for den 29-årige angriber, som vel nok er verdens bedste på sin position.

Det er også bemærkelsesværdigt, at Sir Alex Ferguson har sammenlignet RvP med en vis Eric Cantona. Robin van Persie, I salute you …

Målmandssituationen er uholdbar:

Mens man som United-fan kan glæde sig over at have Nemanja Vidic tilbage i det hårdt prøvede forsvar, er målmandssituationen fortsat Uniteds helt store akilleshæl.

David de Gea ligner efterhånden Fergusons førstevalg, men den 22-årige spanier tager stadig nogle hasarderede beslutninger på dødbolde, ligesom han i juleprogrammet havde en kedelig tendens til at bokse riposter ud midt i feltet – hvilket kostede mål mod hhv. Swansea og Newcastle.

Anders Lindegaard formåede ikke at bygge videre på den tillid, som Ferguson havde vist ham omkring november, hvor han startede en række kampe i træk. En helt igennem forfærdelig præstation mod Reading og en efterfølgende prioritering af sin søns fødsel betød, at de Gea fik chancen mod Manchester City, greb den og henviste Lindegaard til bænken.

At Stoke Citys Asmir Begovic i øjeblikket rygtes til Old Trafford er desværre meget sigende.

Michael Carrick er Uniteds mest undervurderede spiller:  

Michael Carrick er spilleren, de fleste United-fans elsker at hade. For hvad i alverden er det, den 31-årige tidligere Tottenham-spiller egentlig kan, som gør ham berettiget til stort set at starte hver kamp.

Rigtigt meget, viser det sig, hvis man dykker lidt ned i statistikbanken.

Sidste år forsøgte Carrick sig således med 3261 afleveringer, kun overgået af Andrea Pirlo med 3688. Af dem lykkedes Carrick med 2890. Kun overgået af, ja, Andrea Pirlo, men flere end Barcelonas Xavi på tredjepladsen.

Derudover er det også værd at lægge mærke til, at Carrick har optrådt i 20 ud af 21 Premier League-kampe i denne sæson.

Det vil ikke undre mig, hvis Carrick snart tilbydes en forlængelse af sin kontrakt, der udløber i sommeren 2014.

Rafael er Premier Leagues bedste højreback:

Endelig, fristes man til sige, er Rafael begyndt at vise, hvorfor Sir Alex Fergusons jublede, da han da Silva-tvillingerne i Fluminense tilbage i 2008. For den 22-årige højreback har i år højnet sig niveau så meget, at han efter min mening har været blandt de allerbedste på sin position i Premier League.

Rafael har siden sin ankomst vist flere eksempler på sine offensive kvaliteter, men har omvendt haft en tendens til at være for udisciplineret i det defensive arbejde.

Det mest graverende eksempel på en af de mange hjerneblødninger, var Champions League-kvartifalen mod Bayern München for et par år siden, hvor Rafael blev vist ud tidligt i anden halvleg efter et unødvendigt frispark mod Franck Ribéry. En udvisning, der blev starten på et United-kollaps, som tyskerne desværre udnyttede.

Den slags episoder har der mere eller mindre ikke været nogen af i år. Rafael har selv forklaret, at han er blevet mere moden og komplet som spiller efter at være blevet far, ligesom han har fremhævet det positive ved, at Fabio og ham for første gang er blevet splittet ad, efter sidstnævnte er blevet lejet ud til QPR.   

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans. Læs mere her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Tosic: Taler tit med Fergie

Næste artikel

Bristol City vil låne United-forsvarer

Relaterede artikler
Ralf Rangnick
Gå til siden

Blog: Voksenskældud til Rangnick

Ralf Rangnicks regeringstid i Manchester United er nu over en måned gammel. Alligevel ligner tyskerens hold til forveksling Ole Gunnar Solskjærs, da det var allerværst.
Gå til siden

Gode, gamle Ole: Hvad gik der galt?

Da klubben i sommer forlængede Ole Gunnar Solskjærs kontrakt, var jeg ét stort smil. Flere kloge hoveder på Twitter og…
Total
0
Share