Singing Section and the same old story.

Tidligere på efteråret var vi vidne til en stor succeshistorie blandt fans, da Manchester United-fans fik overtalt klubben til at forsøge sig med en decideret sangsektion på Old Trafford.

Til kampen mod Real Sociedad lykkedes det alle parter at samle små 1.500 fans på L-stand, som de fleste nok kender som værende området hvor udefansene plejer at sidde. Erfaringerne var utrolig positive. Stemningen til kampen var helt sublim og noget som spillerne også noterede sig efter kampen.

Forleden bar disse erfaringer så frugt, da man annoncerede at man til februars kamp mod Fulham vil afprøve forsøget igen. Denne gang i en større skala med over 2.600 fans, men denne gang i sektionerne J og K, hvilket er i hjørnet mellem North Stand (Sir Alex Ferguson Stand) og East Stand. For øvrigt lige nedefor hvor du kan sidde når du rejser med OldTrafford.dk.

Dette medfører selvsagt en masse logistiske problemer. Over 2.600 fans skal flyttes herned, men hvad med alle de fans som i forvejen sidder her?

Dette er den helt store knude som Manchester United og fanorganisationerne skal løse op.

Allerede nu har det skabt stor debat på engelske debatfora og sociale medier, hvor fans mener at fanorganisationerne bare trækker denne sangsektion og flytning nedover hovederne på dem. Det er her hvor jeg stejler en smule og bliver lidt træt af den samme gamle smøre om ”jeg har siddet på mit sæde i 10 år.” eller ”Jeg sidder med mine venner, så vil ikke flytte”.

Nu har vi endelig en konkret mulighed i mange år for at få genopbygget noget atmosfære på det ellers gamle stemningsforladte stadion og så går det over i det sædvanlige brok.

Dels har de ”ramte” fans mulighed for at blive på deres pladser hvis de ønsker at være en del af stemningen (altså at bakke deres hold op!), dels vil deres venner ligeledes få mulighed for at flytte med. Klubben har sagt at de vil flytte fans til et tilsvarende eller bedre sæde uden ekstra omkostninger.

Det burde samtidig ikke være nogen overraskelse at der altid vil være negative konsekvenser af sådan en beslutning. Selvfølgelig skal der flyttes mennesker når man opretter sådan en sektion og grundene bag at bruge både L-, J- og K-stand er at disse tre sektioner er udmærket i den såkaldte stemningrapport, som klubben fornyelig fik foretaget, som værende vigtige for akustikken.

Helt ærligt, så tror jeg også det bunder i at en af bannerførerne bag Sangsektionen er fangruppen Stretford End Flags, som nyder meget lidt sympati hos mange fans af forskellige årsager (primært pga. Glazer og dens kontroversielle leder der går under kaldenavnet Tufty). Jeg er heller ikke selv tilhænger af gruppen, men synes det her initiativ er godt og værd at støtte op om. Samtidig er der også flere andre fangrupperinger som står bag, hvilket jeg føler er rart.

Problemet blandt fansene i Manchester United er nemlig sammenholdet, som faldt fra hinanden på grund af Glazers overtagelse. Dengang kunne fanorganisationer tale sammen under ”Not for sale”-gruppen, men igen kom der uenigheder blandt grupperne i mellem om hvordan man skulle gå til værks og siden dengang har det været småt med samarbejde mellem de ledende Manchester United-fangrupper og –magasiner.

Derfor er det ”The same old story”. Lad os nu for fanden bryde den historie og få gang i den sangsektion og være et eksempel for resten af fodboldengland.

 

Forrige artikel

Optakt: Hull City - Manchester United

Næste artikel

Rygtet United-emne er ikke til salg

ANNONCE