Tænk jer nu om, TV-chefer!

Os Manchester United-fans har i de sidste 20 år levet et privilegeret liv. Ja, faktisk går det endnu længere tilbage.

Manchester United har, qua deres succes på og udenfor banen, haft fornøjelsen at være et af de foretrukne hold for tv-selskaberne med rettigheder til de turneringer, hvor Sir Alex Fergusons drenge har spillet. 
I sidste sæson var det meget få kampe, som ikke blev vist direkte på tv, og vi har overhovedet ingen grund til at klage over dækningen af Manchester United på tv.

Men nogen gange bliver vi fravalgt. Det er fair nok, når det sker. Som sagt, så har vi ikke noget at klage over i forhold til andre hold. Men når man bliver fravalgt, fordi en tilfældig klub tilfældigvis har en dansk træner, så mener jeg der er grund til at råbe vagt i gevær. Ikke så meget over nedprioriteringen i sig selv, men fordi tv-stationerne dermed vælger en utrolig kortsigtet løsning.

6’eren har været udsat for en heftig storm af kritiske indlæg på deres Facebook-side fra ultilfredse Manchester United- og Chelsea-fans, som har været sure over denne weekends kampvalg.
6’eren vælger i nogle indlæg at forsvare kampvalget med den meget kortsigtede løsning: ”Der er flere seere i Swansea-kampen, fordi Laudrup er træner”.
Det er måske fint nok, men hvor vil disse tv-seere være, når Laudrup er væk?

Samtidig skaber de sig selv den trussel at miste de ellers loyale tv-seere. Hvor skal Manchester Uniteds fans se kampen? De kan kun se den på få pubber rundt om i landet gennem andre udenlandske tv-kanaler. Her vil de måske finde stemningen bedre end derhjemme på sofaen, måske vil møde andre United-fans og skabe nye bekendtskaber.

Alternativt skal man streame kampen, hvilket igen skaber et trusselsbillede. Dels vil nogen gøre det på lovlig vis gennem viaplay, dels vil nogen gøre det gennem de mindre lovlige veje. Mange vil nok få en positiv oplevelse ud fra dette og så vil de i fremtiden gøre dette. Specielt hvis de kan få engelske kommentatorer i stedet for danske, som åbenbart regnes for at være eksperter i deres felt, fordi de har spillet 2-3 år i engelsk fodbold.

Det skal siges, at denne kamp ikke må vises på engelsk tv, da den spilles i tidsrummet lørdag 15 – 17 engelsk tid, hvor der i England er spærretid for fodbold på tv af hensyn til de lokale klubber.

Det jeg vil frem til er blot et opråb til tv-stationerne om ikke at glemme trusselsbilledet fra de fans, som gennem årene har lagt penge hos både dem og deres øvrige kolleger i branchen for at kunne se deres fodboldklub. Det kan de ikke længere, fordi tv-stationen vil please et segment, som inderst inde ikke brænder for det produkt, de viser, men som bare kan kan lide at se en fodboldkamp for at få to til tre glimt af en dansk fyr på bænken.

Det er nok første (og sidste!) gang jeg siger det; men gid man var nordmand. Deroppe bliver de engelske fodboldfans i det mindste behandlet mere ambitiøst.

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans. Læs mere her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Vil du heller ikke se Swansea?

Næste artikel

Optakt: Manchester United - Wigan

Relaterede artikler
Ralf Rangnick
Gå til siden

Blog: Voksenskældud til Rangnick

Ralf Rangnicks regeringstid i Manchester United er nu over en måned gammel. Alligevel ligner tyskerens hold til forveksling Ole Gunnar Solskjærs, da det var allerværst.
Gå til siden

Gode, gamle Ole: Hvad gik der galt?

Da klubben i sommer forlængede Ole Gunnar Solskjærs kontrakt, var jeg ét stort smil. Flere kloge hoveder på Twitter og…
Total
0
Share