Vinderen af Suarez-sagen

I denne sæson har meget af dækningen af Manchester United handlet om behovet for en ny midtbanesspiller,  skiftet fra Van der Sar til De Gea/Lindegaard, Phil Jones’s fantastiske udvikling, Europa League og Sir Alex Ferguson rekorder.

Men én ting har overskygget alle sager og vil fortsat tiltrække opmærksomhed fremover i 2012. Luis Suarez-sagen der begyndte i oktober, men fortsat den dag i dag stadig eksisterer.

Det manglende håndtryk da Patrice Evra og Luis Suarez mødtes igen på Old Trafford bragte skam over spillet og satte ikke den endelige stopper for en kedelig sag for engelsk fodbold og verden generelt. Liverpool bragte endnu en gang skam over fodbold med deres håndtering af sagen, Luis Suarez’s andel i sagen kender vi alle, mens Patrice Evra også satte sig selv i dårligt lys med hans jubelscene.

Men sagen viser også hvordan moderne fodbold på én måde også fungerer. Har der været nogen vinder i denne her sag? Nej, ville de fleste sige.
Sagen har bragt skam over fodbold og racisme hører ingen steder hjemme, lyder den sædvanlige parole.
Jeg er enig i at racisme ikke hører hjemme nogen steder , men når alt kommer til alt så kan Premier League med en vis kynisme juble. Sagen har skabt opmærksom omkring Premier League, kampen, rivaliseringen, United og Liverpool. Alle fulgte med da spillerne skulle give håndtryk, og med det manglende håndtryk vil sagen igen dukke op når de to parter mødes igen. Her vil der igen være fokus på håndtryksceremonien, hvis ikke FA vælger at se bort fra denne som de gjorde da de beskyttede John Terry tidligere i år. Det giver tv-seere, som giver indtægter til Premier League og annoncekroner til tv-seerne.

Det jeg vil sige med dette blogindlæg er egentlig bare, at fodboldindustrien er en atypisk industri, som til et vist niveau lukrerer på ”skandaler”. Det er fodbold der bliver snakket lige fra skolegården til henne ved kaffemaskinen på arbejdspladsen. Rivaliseringen er vigtig for fodbold og sager som Suarez-sagen er med til at skabe omsætning i fodbold.
Dette skal ikke lyde som nogen blåstempling af den konkrete sag, men denne blog handler bare om at stille sagen i et andet perspektiv som nogle måske glemmer.

 

Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

Total
0
Shares
Forrige artikel

Evans: Presset er på City

Næste artikel

United kigger på Rayo-midtbanespiller

Relaterede artikler
Ralf Rangnick
Gå til siden

Blog: Voksenskældud til Rangnick

Ralf Rangnicks regeringstid i Manchester United er nu over en måned gammel. Alligevel ligner tyskerens hold til forveksling Ole Gunnar Solskjærs, da det var allerværst.
Gå til siden

Gode, gamle Ole: Hvad gik der galt?

Da klubben i sommer forlængede Ole Gunnar Solskjærs kontrakt, var jeg ét stort smil. Flere kloge hoveder på Twitter og…
Total
0
Share