Frank Barson

Frank Barson blev født i Grimethorpe, Sheffield den 10. april 1891.

Han kom til Barnsley i august 1911, efter at have spillet for Firshill Council School, Grimethorpe School, Albion F.C. og Gammel Laird. Det blev kun til 91 ligakampe, som skyldes at ligaen lå spille i 4 år, på grund af 1. verdenskrig.

Aston Ville købte Frank Barson for £2.700 i oktober 1919 (nogle steder er det nævnt at prisen var £2.850). Det var på det tidspunkt et rekord beløb. Frank Barson fik sin eneste landskamp for England den 15. marts 1920. England tabte til Wales med 1-2. På Wales landshold spillede Billy Meredith, der havde fået sin landsholds debut i 1895.
I 1920 var han med til at vinde F.A. Cuppen da Aston Villa slog Huddersfeld Town 1-0. Kampen blev spillet på Stamford Bridge. Hos Aston Villa scorede han 10 mål i 92 liga kampe.

Manchester United købte Frank Barson i august 1922 for £5.000. Han var en af de hårde spiller og stærke som en okse, var et godt udtryk der kunne bruges om ham. Frank Barson spillede centerhalf og var meget stærk i luftrummet foran målet.

I 1924/1925 var Frank Barson med til at føre Manchester United op i 1. Division. Der blev i den sæson kun scoret 23 mål imod Manchester United i 42 ligakampe. Der er en rekord for 2. division, der står tilbage i dag. I 1926 spillede Manchester United sig frem til semifinalen i F.A. cuppen, men tabte til Manchester City med 0-3. Det var det bedste resultat mellem de 2 verdenskrige for klubben,

Frank Barson spillede 152 kampe og scorede 4 mål for Manchester United, han var holdets anfører indtil han fik en free transfer i maj 1928. her kom han til Watford hvor det dog kun blev til 1 mål i 10 ligakampe. Grunden til de få kampe var at han blev udvist i kampen mellem Watford og Fulham, hvilket medførte at han fik karantæne i syv måneder. Det var dengang den længste karantæne i ligaens historie.

I oktober 1929 kam han til Hartlepool United og spillede her 9 liga kamp og scorede 2 mål. Han sluttede som spiller i Wigan Brough og Rhyl Athletic, her var han også var spillede manager.

Frank Barson blev senere manager for Stourbridge, træner for Aston Villa, Swansea og Lye Town.
I sin karriere var han udvist 12 gange, jeg er ikke klar over hvor mange gange, det var da han spillede for Manchester United.

Frank Barson døde i 1968, 77 år gammel.

Helge Conradsen tilføjer:

Frank Barson var anfører for Manchester United i 1924/25, da holdet rykkede op i 1. division. Før sæsonen var han blevet lovet en pub, hvis klubben rykkede op. Han fik en pub i Ardwick Green, Manchester. Da han åbnede, ventede en stor flok beundrere udenfor. Allerede et kvarter efter åbningen var han så træt af deres smiger, at han kastede nøglerne til overtjeneren og telegraferede til sin kone, at hun ikke skulle bringe deres møbler derhen. Derefter forlod han pubben, og han satte aldrig mere sine ben der.

Statistik:

ANNONCE