John Aston Snr.

John Aston blev født i Clayton den 3. september 1921.

I januar 1938 kom han til Manchester United fra MUJACS (Manchester United Junior Athletic Club), en klub som var startet før krigen, for at udvikle unge talenter. På John Astons 18 års fødselsdag udbrød 2. verdenskrig, så han måtte vente længe på sin debut i en officiel kamp for Manchester United.

Under krigen deltog han i Royal Marine, men det blev også til 16 kampe, hvor han scorede 5 mål i en speciel liga, der blev spillet under krigen. John Aston var også gæstespiller for Hyde United, Plymouth Argyle, Portsmouth og Hamilton Academical.

John Aston fik sin debut den 18. september 1946 mod Chelsea, der gik dog et par kampe inden han blev flyttet ned som back ved siden af Johnny Carey. I 1950/51 sæsonen blev han dog flyttet frem son centerforward, en plads han også kunne spille.

I 1948 var han med til at vinde F.A. Cup finalen og var med til at gøre Manchester United til mestre i 1951/52 sæsonen. I 1954 blev han ramt af tuberkulose, noget han dog kom over efter 18 måneder, men det var slut med at spille fodbold. Han nåede at spille 282 kampe for Manchester United og scorede her 30 mål.

John Aston var den første spiller fra Manchester United, der var med til et VM. Det var i 1950 som blev spillede i Brasilien. USA slog meget overraskende England med 1-0 og det betød at England ikke gik videre i turneringen. På USA”s hold spillede Edward McIlvennny, der i august 1950 kom til Manchester United. I 1930 spillede James Brown med ved VM for USA, han blev dog først Manchester United spiller i september 1932. John Aston spillede i alt 17 landskampe for England.

Den 25. april 1956 blev der spillet en Testimonial for John Aston og derefter blev han talent spejder for Manchester United. Da Joe Armstrong sluttede som chef talent spejder, overtog John Aston hans job i august 1970. I december 1972 blev han dog fyret sammen med manageren Frank O’Farrell.

Hans søn John Aston Jnr. kom også til at spille fodbold for Manchester United og de er de eneste far/søn der har offecille kampe for klubben siden klubben blev stiftet. Der findes andre spillere, der har haft en søn der har forsøgt sig i Manchester United, men de har ikke fået chancen på førsteholdet.

John Aston Snr. døde i 2003.

Statistik:

ANNONCE